Október elsején több mint félszáz piaci, civil és szakmai szervezet részvételével megkezdte a konzultációt az infokommunikációs jogszabályok módosításáról a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken megkezdte az elektronikus hírközlési törvény és más, az infokommunikációs szektort szabályozó jogszabályok felülvizsgálatát, amire elsősorban az uniós jogharmonizációs kötelezettség miatt van szükség.  A minisztérium közlése szerint a jogharmonizáció, illetve a felülvizsgálat több területen jelent majd előrelépést a korábbiakhoz képest: jelentősen megerősödnek a fogyasztók - különösen a fogyatékkal élők - jogai, a szektor lépést tarthat majd a technológiai és piaci fejlődéssel, továbbá ösztönzi a beruházásokat, így versenyképes hazai távközlési szektort eredményez.

Az NFM által szervezett, az átfogó elektronikus hírközlési szabályozás felülvizsgálatát célzó eseményt Vasváriné Menyhárt Éva, az NFM hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. A konzultáción a "megbízható és korszerű hírközlési szolgáltatások a fogyasztóknak és a fogyasztókért" témakörben előadásokat a minisztérium szakértői, valamint ismertették a közös munka ütemezését és azokat a fő szempontokat, melyek irányt szabnak a felülvizsgálat során felmerülő kérdések kezelésének.

Még több konzultáció A találkozó kiemelt témái voltak a korszerű elektronikus hírközlési szolgáltatások elérhetősége, a fogyasztó választási szabadságának biztosítása, a fogyasztó minőséghez való jogának biztosítása, a fogyasztók megfelelő tájékoztatása, a fogyasztó biztonsága és jogainak védelme, a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének biztosítása, a mikro-, kis- és középvállalkozások lehetőségeinek javítása.

A minisztérium a következő hetekben több újabb rendezvényt tart a minisztérium Fő utcai épületében: az október 11-én tartandó második konzultáció témája a versenypiac és a szolgáltatók közti kapcsolat lesz míg a harmadik, október 15-i esemény a "Támogató hatékony szabályozás, korszerű technológia, innovatív üzleti környezet" címet kapta.

Karácsonyra lesz csak infokommunikációs stratégia
E-közbeszerzéssel küzdene a korrupció ellen a kormány
Nyitrai Zsolt: őszre eldől a Nemzeti Digitális Közmű sorsa


A környezetvédelem és a digitális oktatás körül forgott az idei InnoMax

Az idén tizenegyedik alkalommal kiírt pályázat keretében az innovációs díjak mellett digitális oktatást támogató eszközöket is kaphattak az indulók.
 
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.