Az legfrissebb pletykák szerint a Microsoft is arra készül, hogy egy órát vagy ahhoz hasonló eszköz fejlesszen.
Lassan nehéz olyan nagyvállalatot találni a piacon, amellyel kapcsolatban nem szivárgott ki, hogy okosórát fejleszt vagy tervez piacra dobni. A sort az Apple kezdte, de szóba hozták már a témával kapcsolatban a Samsungot és Google-t is. Most a Microsoft van soron, amiből arra következtethetünk, hogy a redmondiak nagy erőkkel keresik annak a lehetőségét, hogy miként juthatnának vissza sikeresen a hardverpiacra. 

Azt beszélik...  A Wall Street Journal a Microsoft ázsiai beszállítóláncának egyik tagjától jutott olyan információkhoz, amelyek szerint a vállalat órához hasonló eszköz létrehozásához szükséges alkatrészeket rendelt az egyik partnerétől. A találkozó még az év elején történt, aminek során a beszállító vezetői Redmondba utaztak, hogy megtárgyalják a részleteket, de az egyelőre nem egyértelmű, hogy a Microsoft valóban piacra akar vinni egy ilyen terméket, vagy csak kísérletezik.
 


Mindenki szeretne egyet...

Az viszont biztos, hogy az utóbbi hónapokban egyre több pletyka lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a Microsoft keresi annak a lehetőségét, hogy ütőképes, nagy sikerrel kecsegtető hardverrel rukkolhasson elő. A Surface táblagépek egyáltalán nem váltották be a hozzá fűzött reményeket, ezért nem véletlen, hogy a híresztelések arról szólnak, hogy a Microsoft egy 7 hüvelykes táblagépet jelentet meg még az idei év során.

Mobilt is szeretnének  Az okosóra hírére a cég vezetősége nem reagált, és akkor a kérdések mellé azt valószínűleg nem is tették oda a WSJ kollégái, hogy mi a helyzet a Microsoft állítólagos saját mobiljával. Azt is rebesgetik ugyanis, hogy a saját márkás mobilt terveznek, ami egyébként a leglogikusabb forgatókönyv lehetne az összes közül. A Microsoft érdekei azt követelik meg, hogy minél több olyan mobileszköz kerüljön a felhasználók kezébe, amin Windows 8, vagy WP8 fut, hiszen múlt héten mi is megírtuk, hogy a PC-k piaca nagy ütemben csökken, és így az operációs rendszer sem hozza azokat a számokat, amiket vártak tőle.

Jön az az okosóra, ami még nem volt 
iWatch: okosórára gyúr az Apple
10 millió dollár felett kaszált egy Kickstarter projekt

Ezzel együtt a mobil a Microsoft számára kényes kérdés, mivel egyszer már befürdött a vállalat ezen a területen. Biztosan sokan emlékeznek még a szerencsétlen sorsú Kin mobilokra, amelyek 2010 áprilisában kezdték meg mindössze 48 napos pályafutásukat a Verizon szolgáltatónál. A még Windows Mobile alapú mobilokat a Sharp gyártotta, két verzió volt belőlük, hardveres billentyűzettel rendelkeztek és a megálmodójuk leginkább a fiatal korosztálynak szánta.

Valami nagyon félrement rovat: ha nem mosolyogsz, nem is nyomtathatsz

A Canon egyik irodai megoldása egészen sajátos módon próbál jó munkehelyi hangulatot teremteni, ami pont az ilyen ötletek miatt lesz egyre nehezebb dolog.
 
A technológia jó védelmet nyújt – ha a felhasználó is betartja a játékszabályokat.

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.