A Goldenblog 2010 verseny most jutott el az informatikai blogokig, megszületett az idei top 10 lista, amelybe az általános témákon kívül biztonsági, programozási kérdésekkel, valamint aktuális témákkal foglalkozó blogok kerültek.
A 2005 óta minden évben megrendezett Goldenblog informatikai kategóriájában a zsüri kommentárjai szerint kisebb szórásból lehetett válogatni, az informatikával foglalkozó blogok közül kevesebb került reflektorfénybe a néhány évvel ezelőtti állapothoz képest. Ennek ellenére a múlt hétre ismét összeállt egy ötvenes lista, amelyek szereplői közül megszületett az első tíz helyezett.

Többféle témában | A győztes a Tsabeeka blog, melynek készítője, Balogh Csaba civilben is informatikával foglalkozó újságíró, tanácsadó, valamint a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén is tanít. A nyertes, aki annak idején a gyorsan elhíresült "SÜN!" mémet is kitalálta, e blogjában az internetes világ híreit kommentálja, kitekintve a mobilitás és a média felé. A második helyezett egy "keményen" szakmai blog, C és Java programozásról ír Tajti Ákos, aki hallgató és demonstrátor a Debreceni Egyetem informatikai karán.

Népszerű témák népszerű blogokat eredményeznek, ez ismét bebizonyosodott: a negyedik helyen az Appleblognak bizonyára nem kell kétségbeesetten keresgélnie témát és olvasót sem, hiszen Steve Jobs furcsa megnyilatkozásai, az Antennagate vagy épp a tablet-őrület miatt sokan kíváncsiak az almás vállalattal kapcsolatos tartalmakra. Az ötödik helyen pedig az ASVA.info áll, amely az elmúlt hetek-hónapok hazai torrentrazziái és egyéb szerzői jogokkal kapcsolatos hírei kapcsán gyakran felbukkant, mint első számú hírforrás.

Természetesen vannak örök témák is: az Antivírus blog régóta szereplője a szcénának, és itt sem kell attól félni, hogy kifogynának a kapcsolódó hírek. A tippek és trükkök pedig mindig kedvelt keresési témák voltak, így az általános számítástechnikai mesterfogásokat felsoroló Numlock Holmes vagy Hogyan? mellett felbukkan a WordPress ingyenes webes tartalomszerkesztő csínját-bínját tanítgató WP-suli is. Meg kell még említeni egyik, kevésbé üzleti-informatikai témájú kedvencemet: a Rossz PC játékok videóit és leírásait remélhetőleg nem figyelik a játékgyártók, mivel akkor nem lenne miről írni ebben a szarkasztikus blogban.

Hogy mi az oka a kommentárokban említett csökkenésnek az IT-blogok számát tekintve, csupán találgatni lehet: a techbloggerek egy része idő és támogatás híján áll le a folyamatos frissítésekkel, mások pedig a blogos szabadúszás tapasztalataira építve ugyanezt a tevékenységet már hivatalosan, valamilyen cég alkalmazottjaként kamatoztatják tovább. Ennek ellenére igényes, jól használható IT-blogokra szükség van, és ahogy látható, utánpótlás is akad.

Ilyen lesz, amikor személyes adatainkkal is fizetünk a lakásbérlésért

New Yorkban megvalósult a jövő. Szuperül felszerelt intelligens lakásokat ad bérbe egy startup, de cserébe a bérlőnek vállalnia kell, hogy minden tevékenységét figyelik.
 
Hirdetés

GYORS GDPR-ANALÍZIS

Egyetlen online kérdőív kitöltésével meggyőződhetnek róla a kkv-s vállalatvezetők, hogy sikeres volt-e felkészülésük a GDPR-ra, és mit érdemes még tenniük.

Nem árulunk el nagy titkot, ha eláruljuk, hogy wifi nélkül már szinte elképzelhetetlen egy szállodai szoba. Emellett azonban akadnak más módszerek is a vendégek komfortérzetének fokozására.

a melléklet támogatója a TP-Link

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.