Ahogy egyre jobban elterjednek az irodában a videók lejátszására is alkalmas okostelefonok és tabletek, egyre többen jönnek rá arra, hogy néha bizony egyszerűen lazíthatnak egy kis filmnézéssel...
Mindig is voltak olyan munkahelyek és munkakörök, ahol szinte a napi feladatok részének számított a vizuális kikapcsolódás. Egy éjjeliőrt vagy egy éjszakai ügyeletes ügyfélszolgálatos munkatársat talán nem is lehetett máshogy ébren tartani, mint egy kistévével vagy egy japán karatefilmekkel bőven ellátott videólejátszóval. Az viszont tény, hogy a legtöbbeknek nem ilyen magától értetődő alanyi joga a munkahelyi videózás.

Főnök, ez nem az, aminek látszik A hagyományos munkakörökben persze az az elvárás, hogy amíg a kolléga a munkahelyén tartózkodik, munkavégzéssel töltse az időt. Ez alól korábban nehéz volt kibújni, hiszen - főként az egylégterű irodák, "kockák" és összetolt asztalsorok világában - azonnal észre lehetett venni, ha egy monitoron az Excel tábla helyett épp az előző napi legszebb gólok suhannak, vagy épp alulöltözött hölgyek mocorognak.

Most azonban, hogy már az irodák is tele vannak könnyen takarható, elrejthető okostelefonokkal, a dohányzóba vagy a mosdóba csempészhető tabletekkel, az online videók nézegetése egyre könnyebbé válik. A Harris Interactive amerikai felmérése érdekes, néha kifejezetten furcsa adatokkal szolgál az arányokról, és a módszerekről. A felnőtt filmek arányát pedig fogadjuk jótékony mosollyal, hiszen mégis ki az, aki egy felmérés során bevallja, hogy pornót néz a munkahelyén?

A képre kattintva az infografika új ablakban, eredeti méretben is megnézhetőForrás: Harris Interactive / Mashable

Vigyázz, a fejvadász is megnézi a Facebook-profilod!
Jövőkép: mi az a "dolgok internete"?
Mennyibe fáj a munkahelyi zűrzavar?
E-gészség: megöl a sok ülőmunka

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.