Ahogy egyre jobban elterjednek az irodában a videók lejátszására is alkalmas okostelefonok és tabletek, egyre többen jönnek rá arra, hogy néha bizony egyszerűen lazíthatnak egy kis filmnézéssel...
Mindig is voltak olyan munkahelyek és munkakörök, ahol szinte a napi feladatok részének számított a vizuális kikapcsolódás. Egy éjjeliőrt vagy egy éjszakai ügyeletes ügyfélszolgálatos munkatársat talán nem is lehetett máshogy ébren tartani, mint egy kistévével vagy egy japán karatefilmekkel bőven ellátott videólejátszóval. Az viszont tény, hogy a legtöbbeknek nem ilyen magától értetődő alanyi joga a munkahelyi videózás.

Főnök, ez nem az, aminek látszik A hagyományos munkakörökben persze az az elvárás, hogy amíg a kolléga a munkahelyén tartózkodik, munkavégzéssel töltse az időt. Ez alól korábban nehéz volt kibújni, hiszen - főként az egylégterű irodák, "kockák" és összetolt asztalsorok világában - azonnal észre lehetett venni, ha egy monitoron az Excel tábla helyett épp az előző napi legszebb gólok suhannak, vagy épp alulöltözött hölgyek mocorognak.

Most azonban, hogy már az irodák is tele vannak könnyen takarható, elrejthető okostelefonokkal, a dohányzóba vagy a mosdóba csempészhető tabletekkel, az online videók nézegetése egyre könnyebbé válik. A Harris Interactive amerikai felmérése érdekes, néha kifejezetten furcsa adatokkal szolgál az arányokról, és a módszerekről. A felnőtt filmek arányát pedig fogadjuk jótékony mosollyal, hiszen mégis ki az, aki egy felmérés során bevallja, hogy pornót néz a munkahelyén?

A képre kattintva az infografika új ablakban, eredeti méretben is megnézhetőForrás: Harris Interactive / Mashable

Vigyázz, a fejvadász is megnézi a Facebook-profilod!
Jövőkép: mi az a "dolgok internete"?
Mennyibe fáj a munkahelyi zűrzavar?
E-gészség: megöl a sok ülőmunka

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.