2010. január 27-én mutatta be Steve Jobs azt a tabletet, amitől 26-án még senki sem tudta, mit is várjon, 28-án pedig már mindenki ilyet akart. 29-étől pedig az összes többi gyártó azon igyekszik, hogy hasonlót hozzon össze.
Tablet, táblagép, tábla-PC... A fogalmak már léteztek korábban is, és egyes gyártóknak már konkrét eszközeik is léteztek ebben a kategóriában. Ennek ellenére az Apple valami olyasmit tervezett, ami egy teljesen új korszakot nyitott a kategória történelmében, teljesen újradefiniálva azt. Azóta már az iPad 2-re várunk, miközben a hardvergyártók mindegyike folyamatosan próbálkozik valami olyan versenytárs piacra dobásával, ami legalább megközelíthetné az Apple tabletjének hihetetlen sikerét.

Az évforduló tiszteletére a Mashable és az Onswipe infografikáját magyarítottuk, a vizuálisan megerősített adatok ugyanis ez esetben beszédesebbek a sok szövegnél...


iPad teszt: nem is tudtuk, hogy ennyire akarjuk
iPad 2: 7+1 pletyka a titokzatos táblagépről
Samsung Galaxy Tab: az iPad-kihívó egy nagyra nőtt telefon

MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat

Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.