2010. január 27-én mutatta be Steve Jobs azt a tabletet, amitől 26-án még senki sem tudta, mit is várjon, 28-án pedig már mindenki ilyet akart. 29-étől pedig az összes többi gyártó azon igyekszik, hogy hasonlót hozzon össze.
Tablet, táblagép, tábla-PC... A fogalmak már léteztek korábban is, és egyes gyártóknak már konkrét eszközeik is léteztek ebben a kategóriában. Ennek ellenére az Apple valami olyasmit tervezett, ami egy teljesen új korszakot nyitott a kategória történelmében, teljesen újradefiniálva azt. Azóta már az iPad 2-re várunk, miközben a hardvergyártók mindegyike folyamatosan próbálkozik valami olyan versenytárs piacra dobásával, ami legalább megközelíthetné az Apple tabletjének hihetetlen sikerét.

Az évforduló tiszteletére a Mashable és az Onswipe infografikáját magyarítottuk, a vizuálisan megerősített adatok ugyanis ez esetben beszédesebbek a sok szövegnél...


iPad teszt: nem is tudtuk, hogy ennyire akarjuk
iPad 2: 7+1 pletyka a titokzatos táblagépről
Samsung Galaxy Tab: az iPad-kihívó egy nagyra nőtt telefon

355 milliárd dollárt költ fejlesztésre a Samsung

A dél-koreai vállalat öt év alatt tervezi a hatalmas összeg elköltését, amelynek két fókuszpontja a csipgyártás és a biofarmácia.
 
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.