Az elmúlt év során 10-ről 63 százalékra nőtt a HTML5 alapon (tehát Flash nélkül) is megnézhető internetes videók aránya. Sokan már most temetik a Flash-alapú videózást, pedig azt még mindig nem láthatjuk tisztán, mi jön azután.
Az internetes videókat indexelő MeFeedia által közzétett statisztika szerint 2010 januárjában még nehéz sorsa volt azoknak, akik Flash kompatibilitás nélküli böngészőben szerettek volna videókat nézegetni: csupán a webes mozgóképek 10 százalékát tudták megjeleníteni. Ehhez képest idén februárra már az összes videó 63 százaléka tekinthető meg Flash nélküli böngészőben is. Szép növekedési arány, ám ez mégsem feltétlenül jelent egyet a Flash eltűnésével, ehhez ugyanis egy átfogó szabvány általános támogatása szükségeltetne.

Téveszmék helyett ■ A formátumok követéséhez és a közeljövő előrejelzéséhez mindenképpen érdemes tisztázni pár alapfogalmat. Még mindig sokan félreértik ugyanis a "HTML5 videó" fogalmát: a leggyakoribb nem-Flash videós kódolás ugyanis a HTML5 által is támogatott H.264 formátum, ezt azonban nem mindenki támogatja. A Google például kijelentette: a HTML5-képes Chrome böngésző nem játssza majd le a H.264-ben elérhetővé tett videókat, ehelyett saját WebM formátumukra helyezik a hangsúlyt.

Nézzük, mi a mai állapot a legfontosabb frontokon. Az alábbi inforgrafika megmutatja, hogy bár az Apple kivételével a Flash-t (még) mindenki támogatja, a jövő formátumáról mindenki mást és mást gondol.Facebook kontra Twitter számokban [infografika]
Egyéves lett az iPad [infografika]

Az Apple-nél is belátták, hogy vége az eddigi világnak

A WSJ szerint eldőlt, hogy az Apple elviszi Kínából a termelésének egy jelentős részét, bár a jelenlegi gazdasági helyzetben ez rendkvül nehéz feladatnak ígérkezik.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.