A kínai Huawei magyar leányvállalata a Corvinus Egyetemmel és a Műszaki Egyetemmel most megkötött szerződése alapján öt éven át, minden évben 15 diáknak nyújt anyagi támogatást.
"Huawei - A Holnap Innovatív Vezetői" elnevezéssel ösztöndíjat alapított magyar egyetemistáknak a Huawei: ennek hivatalossá tételére a kínai vállalat háromoldalú megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel. A magyar kormányt képviselő, az Oktatásért felelős államtitkár, Dr. Hoffmann Rózsa és a kínai nagykövetasszony, Gao Jian jelenlétében aláírt együttműködés célja, hogy a két felsőoktatási intézményben tanuló, az ösztöndíj programba beválasztott diákok közelről tanulmányozhassák, illetve megismerhessék a legújabb telekommunikációs fejlesztéseket, technológiai trendeket.


A megállapodás hivatalos bejelentése a Magyar Tudományos Akadémián

Keleti lehetőségek Az ösztöndíjra olyan hallgatók esélyesek logisztikai, marketing, infokommunikációs és technikai szakirányokról, akik kiválóan tanulnak, illetve a választott szakterületükkel, a tanórák keretein túl is rendszeresen foglalkoznak, és kutatási eredményeikről publikálnak.

Az ösztöndíjat 2011 – 2015 között minden évben 15 diák kaphatja meg. Közülük tízet a Műszaki Egyetem, ötöt pedig a Budapesti Corvinus Egyetem delegálhat a programba. A résztvevők kiválasztását a vállalat az intézményekre bízza: ezek tudományos bizottságai minden szeptemberben rangsorolják az ösztöndíjra jelentkezőket. A támogatást elnyerő diákok egy évre 2000 amerikai dollár (közel 400 ezer forint) hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz, és ennek részeként 2011-ben elutazhatnak a Huawei shenzeni kutatóközpontjába is.

Szilícium-völgy Zsámbékon állami szerepvállalással
Nálunk tanulhatnak a világ hivatásos hackerei
Tévúton a felsőoktatás: még több informatikusra van szükség

Mindenki örül Az érintett felsőoktatási intézmények rektorai felszólalásukban kiemelték, hogy hasonló ösztöndíjak, gyakorlati lehetőségek terén kifejezetten nagy szükség van az üzleti szféra aktív támogatására.

Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary Kft. ügyvezetője pedig abbéli reményeinek adott hangot, hogy amegállapodásból a szakember-utánpótlás terén profitálhatnak, és a friss diplomás szakemberek az egyetemről kikerülve máris hozzájárulnak a vállalat sikereihez. Elmondása szerint a programba bekerülő diákok legjobbjai automatikusan állásajánlatokat kapnak majd a vállalatnál.


A Huawei globális és regionális ellátó-központjai:
Magyarország a két globális központ egyike

A Huawei magyar leányvállalata jelenleg 160 közvetlen munkatárssal és 620 indirekt alkalmazottal működik, de a vezető szerint szeretnék továbbra is növelni a létszámot, főként a kutatás-fejlesztés terén. Magyarország egyre inkább régiós központtá lép elő a vállalat számára: a világon két globális ellátó-központjuk közül az egyik nálunk van, ezért is fontos, hogy sikerült elindítaniuk az ígéretes tehetségek felkutatásához szükséges programot az országban.

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.