Kiváló pénzügyi eredményekkel, de kevés részlettel szolgált a Google negyedéves jelentésének elemzői tájékoztatóján.
Amit nagyon muszáj, azt kiadjuk. Minden másról hallgatunk. Valami hasonló mottó lehet kiragasztva a Google vezetőinek irodájában, mert most is úgy táncoltak el a direkt kérdések elől, ahogy egy veterán politikusnak is nehezére esne.

Rátettek egy harmaddal Azért tőzsdei cégként így is meglehetősen részletes adatokat kell közölniük, tehát az mindenképpen kiderült, hogy a harmadik negyedév teljes (partnerekkel együtt elért) árbevétele megközelítette a 10 milliárd dollárt. Egészen pontosan 9720 millió jött össze, ami "szerény" 33 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi állapothoz képest.


A nettó profit meghaladta a 2,7 milliárd dollárt, ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy a cég profitrátája javuljon. Tavaly ilyenkor még közel 30 százalékát megtarthatta bevételeinek a cég, míg most ez "csak" 28 százalék lett. Mennyiségileg persze így is jóval több marad a kasszában, de a befeketetők mostanában kifejezetten azon aggódtak, hogy ne szálljanak el a vállalat kiadásai.

190 millió
androidos készülék van forgalomban jelenleg.
Larry Page
, a Google vezér-igazgatója az elemzői tájékoztatón kínosan ügyelt rá, hogy a fenti adatoknál sokkal többet ne tudjanak kihúzni belőle. Azért néhány részletet megosztott az érdelődőkkel, érdekes módon ezek mind nagyon pozitív számok voltak. Az egyik ilyen konkrétum a mobilos árbevételek óriási növekedése: egy év alatt 1 milliárdról 2,5-re nőtt az innen származó pénzmennyiség. Sajnos Page azt már nem volt hajlandó elárulni, konkrétan honnan (mobil hirdetések, keresés, alkalmazásokba épített felületek stb.) jöttek ezek a bevételek. Azt viszont még elmondta, hogy jelenleg 190 millió készüléket tartanak számon, amelyen a cég operációs rendszere, az Android fut.

Pluszban vannak A tájékoztatón természetesen több kérdés is elhangzott a cég nemrégien mindenki számára elérhetővé tett közösségi megoldásával, a Google+-szal kapcsolatban. A vezérigazgató itt is csak egyetlen számot osztott meg a nyilvánossággal: a felhasználói létszám elérte a 40 milliót (az már más kérdés, hogy ebből mennyien aktívak). Az általában visszafogott Page ráadásul már-már eufórikus állapotban nyilatkozott a felhasználói létszám növekedési üteméről, ami szerinte annak ellenére elképesztően gyors, hogy még csak a kezdet kezdetén járnak.

A felszínen tehát minden a legnagyobb rendben van, de talán nem alaptalanok azok az aggodalmak, amelyet néhány napja egy Google-nél dolgozó fejlesztő véletlenül hozott nyilvánosságra. Ebben több ponton élesen kikel a jelenlegi célok és stratégia (vagy éppen annak hiánya) miatt, és többek között a Google+ fejlesztését is megannyi kritikával illeti. Ez a negyedév mindenesetre még nem a kritikusok beigazolódott aggodalmáról szólt. Meglátjuk, hogy alakul mindez jövőre...

Zsírosra kereste magát a Google
Top tízben a megnyitott Google+

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.