Májusban tovább emelkedett több webes "alapvetés" látogatottsága: a Google egy meggyőző számmal vezet, de a versenytársak is egyre gyorsabban nőnek.
Májusban egymilliárd egyedi felhasználó látogatta meg a Google valamilyen weboldalát a comScore elemző vállalat felmérése szerint. Amikor a comScore 2006-ban először vizsgálta a felhasználók netezési szokásait és a leglátogatottabb oldalakat, a Google még "csak" 496 millió egyéni látogatóval büszkélkedhetett, öt év alatt sikerült a duplázás.


Hárman a csúcson A Google weboldalainak látogatottsága az előző év májusához képest 8,4 százalékkal nőtt, ám a dobogó második és harmadik fokán álló vetélytársak növekedési üteme még ennél is gyorsabb. Az ezüstérmes Microsoft 905 millió egyéni felhasználója 15 százalékos emelkedést jelent, a harmadik helyen álló Facebook viszont még erre is rádupláz: a 714 millió havi egyéni látogató 30 százalékos növekedés tavalyhoz képest.

Az Egyesült Államokon belül még más az állás, ott ugyanis még él és virágzik a Yahoo: az egykor világszerte is szebb napokat látott szolgáltatást májusban 188,8 millióan látogatták, a Google 180 millióval, a Microsoft pedig 179,8 millióval csúszott le az amerikai első helyről.

Beleborulunk a közösségbe
A comScore hivatalos blogja szerint könnyen mérhető az a folyamat is, ahogy a felhasználók egyre több időt töltenek közösségi oldalakon. 2007 nyarán még a teljes internetezési időnk 8 százalékában nézegettük egymás adatlapjait különféle szolgáltatásokban, idén májusban viszont már duplaennyire, a teljes online időtöltésünk 16 százalékára növekedett a Facebook és társainak használata.


Kidurranhat a közösségi lufi? [infografika]
Elképesztő árfolyamon mehet tőzsdére a Facebook
A közösségi média a tőzsde új nyertese?

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.