A Google idén sem tervezi, hogy lassít a tempón. A vállalat Európában erősít, ahol rekord mértékben, több ezer munkatárssal bővül, és bevásárolt az online hangszolgáltatás terén is.
A vezetői porsztról nemrég leköszönő Eric Schmidt a német DLD (Digital-Life-Design) konferencia előadójaként beszélt a Google terveiről. Többek között európai jelenlétükre is ráerősítenek, és újabb akvizíciókra lehet számítani: ezek közül egyre már fény is derült.

Vérfrissítés Eric Schmidt beszédében még egy ezer fős, európai bővítésről beszélt: véleménye szerint az újonnan felvett munkatársak a kontinens összes Google képviseletében megjelennek. Ehhez képest Alan Eustace, a vállalat fejlesztésért felelős alelnöke a Google hivatalos blogjában még ennél is nagyobb szabású növekedésről ír.

"2010 volt a második legerősebb év az új munkahelyek számát tekintve, amikor 4500-nál is többen érkeztek a céghez, főképp szoftvermérnökök és kereskedők. 2007-ben pedig több mint 6000 új munkatársat vettünk fel" - írja Eustace, aki ennek fényében igen erős ígéretet tesz. "Kifejezetten izgatott vagyok a 2011-es évvel kapcsolatban, ez lesz ugyanis a Google történetének legnagyobb szabású növekedése az új munkatársak számát tekintve". Ha tehát azt számoljuk, hogy az eddigi csúcsév 6000 újoncát is túlszárnyalják, akkor bizony a vezető erősen ráígért a Schmidt által említett ezer emberre.

Larry Page lépett Eric Schmidt helyére a Google élén
Mindenki fizetésemelést kap a Google-nél
Így csépeli egymást idén a Google és az Apple

Egyre hangosabban A Google az emberek mellett tovább vadászik cégekre és technológiákra is. Legújabb "áldozata" az online hangkommunikációs technológiákat fejlesztő startup, a SayNow. Az általuk kifejlesztett platform segítségével megvalósítható webes hangüzenetek küldése, valós idejű hangkommunikáció és akár konferenciabeszélgetés is, amely ráadásul integrálható Facebookra, Twitterre, MySpace-re, de akár Android- vagy iPhone-alkalmazásokba is.

A 7,5 millió dolláros tőkével rendelkező SayNow megoldásait már 15 millióan használják. A fejlesztők a cég hivatalos oldalán lévő rövid közleménye szerint mostantól beépülnek a Google Voice csapatába: azt egyelőre nem közölték, mi lesz a sorsa saját termékeiknek, de "rendkívül izgatottak" a váltással kapcsolatban.

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.