A tervezettnél 500 ezerrel kevesebb iPad 2 tabletet szállíthat az Apple a Foxconn kínai összeszerelő üzemében történt pénteki robbanás miatt.
A kínai Csengduban található Foxconn-gyárban múlt pénteken történt robbanás következtében három munkás vesztette életét és legalább 15-en sérültek meg; robbanás okát egyelőre nem sikerült kideríteni. A leállított üzemben az Apple legújabb iPad 2 táblagépeit szerelték össze; a Foxconn szerint a helyreállítás legalább egy hónapig tarthat.

A robbanás következtében az IHS ISuppli kutatócég előrejelzése szerint mintegy 500 ezer eszközzel kevesebbet gyárthatnak a negyedévben - adta hírül a Bloomberg hírügynökség.


A Macworld tudósítása a gyárrobbanásról [angolul]

Még tovább állhat a gyár Ez a szám még magasabb is lehet, amennyiben az üzem még tovább lenne kénytelen állni, ugyanis a Foxconn másik, Sencsenben található gyára nem lesz képes ennyivel több iPadet gyártani. A leállás következtében mindesetre a korábban a júniusban záruló negyedévre várt 7,2 millió iPad 2 tabletnél kevesebb készül majd az ISuppli szerint.

Az elmúlt napokban egymásnak teljesen ellentmondó információk jelentek meg arról, hogy milyen mértékben érintheti a baleset a legnépszerűbb táblagépek gyártását. Az RBC Capital Markets elemzője, Mike Baramsky korábban úgy tippelte, hogy amennyiben a csengdui üzemben található a gyártókapacitások nagyobb része, úgy a termeléskiesés akár 1,8-2,8 millió darabra is rúghat. Más elemzők azonban úgy vélik, hogy túlzottak a félelmek, és a többi gyárban képesek lesznek pótolni a kiesett mennyiséget.

Minden rekordot megdöntött az iPad 2
iPad 2 kontra Galaxy Tab 10.1v teszt: első menet
Megérkezett az iPad 2: karcsúbb, gyorsabb, okosabb

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.