A tervezettnél 500 ezerrel kevesebb iPad 2 tabletet szállíthat az Apple a Foxconn kínai összeszerelő üzemében történt pénteki robbanás miatt.
A kínai Csengduban található Foxconn-gyárban múlt pénteken történt robbanás következtében három munkás vesztette életét és legalább 15-en sérültek meg; robbanás okát egyelőre nem sikerült kideríteni. A leállított üzemben az Apple legújabb iPad 2 táblagépeit szerelték össze; a Foxconn szerint a helyreállítás legalább egy hónapig tarthat.

A robbanás következtében az IHS ISuppli kutatócég előrejelzése szerint mintegy 500 ezer eszközzel kevesebbet gyárthatnak a negyedévben - adta hírül a Bloomberg hírügynökség.


A Macworld tudósítása a gyárrobbanásról [angolul]

Még tovább állhat a gyár Ez a szám még magasabb is lehet, amennyiben az üzem még tovább lenne kénytelen állni, ugyanis a Foxconn másik, Sencsenben található gyára nem lesz képes ennyivel több iPadet gyártani. A leállás következtében mindesetre a korábban a júniusban záruló negyedévre várt 7,2 millió iPad 2 tabletnél kevesebb készül majd az ISuppli szerint.

Az elmúlt napokban egymásnak teljesen ellentmondó információk jelentek meg arról, hogy milyen mértékben érintheti a baleset a legnépszerűbb táblagépek gyártását. Az RBC Capital Markets elemzője, Mike Baramsky korábban úgy tippelte, hogy amennyiben a csengdui üzemben található a gyártókapacitások nagyobb része, úgy a termeléskiesés akár 1,8-2,8 millió darabra is rúghat. Más elemzők azonban úgy vélik, hogy túlzottak a félelmek, és a többi gyárban képesek lesznek pótolni a kiesett mennyiséget.

Minden rekordot megdöntött az iPad 2
iPad 2 kontra Galaxy Tab 10.1v teszt: első menet
Megérkezett az iPad 2: karcsúbb, gyorsabb, okosabb

Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni

Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
 
Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.