Tegnap bedobta a törölközőt a 3PAR-ért folytatott licitháborúban. A győztes HP végül 2,4 milliárd dollárt fizet az adattárolók piacán tevékenykedő cégért. Ez több mint a kétszerese a Dell által elsőként ajánlott 1,13 milliárdos összegnek.

Ahogy az várható volt, a HP nagyobb tartalékainak köszönhetően egyszerűen kivéreztette vetélytársát, és végül megnyerte a hetek óta zajló licitháborút.

A Dell még augusztus közepén jelentette be, hogy készpénzes tranzakció keretében darabonként 18 dollárt kínált a 3PAR papírjaiért. Ez egyáltalán nem volt rossz ajánlat: 86,5 százalékkal haladta meg a részvények akkori árfolyamát. Az ügyletet mindkét vállalat igazgatótanácsa jóvá is hagyta... aztán jött a HP.

Nem eszik forrón a 3PAR-t | Mielőtt a részvényesek is rábólinthattak volna az ügyre, a HP durván ráígért vetélytársára. 1,6 milliárdos ajánlata harmadával volt több a Dell által kínált összegnél. A történetnek azonban itt korántsem volt vége.

A Dell is összeszedte magát, 24,3 dolláros részvényenkénti ajánlatára azonban órákon belül megérkezett a válasz. A HP megint nem aprózta el: 27 dollárt ajánlott a 3PAR papírjaiért. Újabb rövid szünetekkel az ajánlatok és ellenajánlatok szintje elérte a 30, a 32, végül a 33 dolláros részvényenkénti árat.

Elkelt | Utóbbi a HP nevéhez főződött, amire már nem tudott (vagy akart) válaszolni a rivális. Így az utóbbi idők leghevesebb informatikai akvizíciója végül lezárult. A Dell egyébként így sem jár rosszul, hiszen résztulajdonosa a 3PAR-nak, a részvényárfolyamok pedig az egekbe emelkedetek a licitpárbaj következtében.

A 3PAR-részvények árváltozása az utóbbi 3 hónapban

(Forrás: Yahoo Finance)

Az elmúlt hónapokban 9 dollár körül mozgó árszint jelenleg a végső vételi ajánlattal megegyező, 33 dolláros sávban jár. Azaz szűk három hét alatt nagyjából 250 százalékos nyereséget lehetne most realizálni annak, aki a kellő időben bevásárolt a 3PAR papírjaiból.

Kínos tévedéssel promózza csetbotját a Google

Az OpenAI ChatGPT-je ellen harcba induló Bardot népszerűsítő rövid videóba pont olyasmi került, ami miatt egyelőre érdemes fokozott óvatossággal kezelni az algoritmusok generálta szövegeket.
 
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.
Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.