Mintegy négyezer munkavállalótól és létesítményei harmadától kíván megszabadulni a Google által felvásárolt Motorola Mobility. A terv az, hogy kisebb, de ütőképesebb portfólióval újra nyereségesek legyenek.
Az amerikai székhelyű Motorola Mobility vasárnap jelentette be, hogy négyezer dolgozójától válik meg. A lépés nagyságrendjét jól mutatja, hogy tavaly még húszezer fő feletti létszámmal működőtt a cég. A mobilgyártó ezzel párhuzamosan a létesítményei számát is alaposan csökkenteni akarja. Elmondásuk szerint a jelenlegi kilencven helyszín harmadát bezárják vagy valamilyen formában átszervezik.

Portfóliótisztítás  A cég a fenti lépések mellett portfólióját is alaposan átértékeli: az olcsóbb készülékeket kivezetik, hogy a későbbiekben a jobb profitrátával kecsegtető csúcskategóriás mobilokra tudjanak koncentrálni. A Motorola nemrégiben kineezett vezetője a The New York Timesnak nyilatkozva megerősítette, hogy miközben csak tavaly 27 típust dobtak piacra, ezentúl alig néhányra akarnak fókuszálni.

Jókora visszhangot váltott ki tavaly a sajtóban a Google bejelentése, miszerint több mint 12 milliárd dollárért felásárolja a Motorola Mobilityt, amely 2011 elején lett önálló, és a Motorola telefonok fejlesztését, gyártását és értékesítését végzi. Azóta ugyan már hivatalosan is lezárták az akvizíciót, ám a Google részéről nem hangzott el semmilyen pontos terv azzal kapcsolatban, hogy miként illesztik be a cégóriás működésébe a mobilgyártót.

Költségek és kétségek  Ami a pénzügyi helyzetet illeti, nem túl rózsás a kép. A május elején nyílvánosságra hozott negyedéves számok is komoly kérdőjeleket vetettek fel az üzlettel kapcsolatban, ám az azóta eltelt hónapok talán még gyengébben sikerültek. A június végén záródó periódusban 1,25 milliárd dolláros bevétel mellett 233 milliós üzemi veszteséget hozott össze a cég, ami komoly százalékokkal rontotta a Google összeredményét. Ennek folyományaként állhatott elő a menedzsment a most felvázolt "menekülési tervvel".

Nem volt túl jó vásár a Google-nek a Motorola
A házasság sem gyorsítja a Motorola telefonok frissítését

Itthon már szinte mindenki netezik a mobilján

Egy friss felmérés szerint jelenleg 6,2 millióra tehető a hazai felnőtt okostelefon-használók tábora, akik közül nagyjából 6 millióan szörfölnek is mobiljukon.
 
Hirdetés

Felhőben az erő

Gyorsan változó hardveres technológiák, finomodó szoftveres környezet és felkészültebb humán erőforrás teszi jövőbiztossá a felhőt.

Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.