Közel félezer hazai webáruház indult az Ország Boltja elnevezésű versenyen. A tegnap esti díjátadón kiderült, hogy a Mysoft.hu lett az idei legjobb.
A celebekkel és vörös szőnyeggel súlyosbított Ország Boltja Gálán adtak át elismeréseket az idei év legjobbnak ítélt webshopjainak. A fődíjat az informatikai eszközökkel kereskedő Mysoft.hu vehette át. Médiahírességek azonban nem csak a díjátadók között voltak, hiszen Ákos innovatívnak minősített internetes boltja is kiérdemelt egy különdíjat.

Az idei versenyen a hazai webáruházak mintegy fele, összesen 458 bolt indult el - közülük a vásárlók döntötték el, hogy ki kapja a népszerűségi és minőségi díjakat.


Fogyasztóvédelmi verseny  Az Ország Boltja versenyt júliusban indította el az Árukereső.hu árösszehasonlító oldal azzal a céllal, hogy kiderüljön mely webáruházakat tartják a legjobbnak a felhasználók és vásárlók népszerűségi és minőségi kategóriákban. Az Ország Boltja a szervezők elképzelés szterint nem csak egy verseny, hanem egy speciális módja a fogyasztóvédelemnek, eszköz abban, hogy erősítse az iparág iránti bizalmat és segítse a fogyasztókat a minőségi szolgáltatást nyújtó internetes áruházak kiválasztásában. Idén már másodszor ajánlott fel különdíjat a Google annak a magyar webáruháznak, amely legjobban integrálta az internet adta lehetőségeket kereskedési gyakorlatába. Ezt egyébként szintén az ismert előadóművész, Ákos webshopja kapta - az indoklás szerint, annak széleskörű internetes megoldásai miatt.

Az online kereskedelem esetében az adott termék minősége vagy ára mellett különösen sokat nyom a latba az egyéni elégedettség és a közösségi ítélet. A netes vásárlás esetén valójában gyakran mások véleményei orientálnak minket, többnyire megbízunk a kollektív fogyasztóvédelemben. A világszerte, így Magyarországon is dinamikusan növekvő internetes kereskedelemben kifejezetten jól működik ez a mechanizmus - vélekedtek a verseny szervezői.

A magyarországi internetes kiskereskedelmi forgalom (millió Ft)

Mobilról sem fél vásárolni a magyar
Mit szeretnek az online vásárlók? [infografika]

Az EP áldását adta a net megreformálására

Az EU-s képviselők meggyőző többséggel rábólintottak a sok oldalról vitatott új szabályozásra, amelytől a szerzői jogok magasabb szintű védelmét remélik.
 
A kis és közepes méretű vállalatok körében gyakorlatilag megkerülhetetlen a CMS-ek használata, de számos pozitívumuk ellenére akad néhány sötét folt is a területen. Mik ezek és mit lehet ellenük tenni?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Tartalomkezelés az üzleti céloknak megfelelően

A konkrét üzleti folyamatokat segítő online lépésekre még mindig az útkeresés a jellemző. Pedig az internetet mindenki használja, és egyre többen készségszinten – mégis, valami hiányzik.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.