Közel félezer hazai webáruház indult az Ország Boltja elnevezésű versenyen. A tegnap esti díjátadón kiderült, hogy a Mysoft.hu lett az idei legjobb.
A celebekkel és vörös szőnyeggel súlyosbított Ország Boltja Gálán adtak át elismeréseket az idei év legjobbnak ítélt webshopjainak. A fődíjat az informatikai eszközökkel kereskedő Mysoft.hu vehette át. Médiahírességek azonban nem csak a díjátadók között voltak, hiszen Ákos innovatívnak minősített internetes boltja is kiérdemelt egy különdíjat.

Az idei versenyen a hazai webáruházak mintegy fele, összesen 458 bolt indult el - közülük a vásárlók döntötték el, hogy ki kapja a népszerűségi és minőségi díjakat.


Fogyasztóvédelmi verseny  Az Ország Boltja versenyt júliusban indította el az Árukereső.hu árösszehasonlító oldal azzal a céllal, hogy kiderüljön mely webáruházakat tartják a legjobbnak a felhasználók és vásárlók népszerűségi és minőségi kategóriákban. Az Ország Boltja a szervezők elképzelés szterint nem csak egy verseny, hanem egy speciális módja a fogyasztóvédelemnek, eszköz abban, hogy erősítse az iparág iránti bizalmat és segítse a fogyasztókat a minőségi szolgáltatást nyújtó internetes áruházak kiválasztásában. Idén már másodszor ajánlott fel különdíjat a Google annak a magyar webáruháznak, amely legjobban integrálta az internet adta lehetőségeket kereskedési gyakorlatába. Ezt egyébként szintén az ismert előadóművész, Ákos webshopja kapta - az indoklás szerint, annak széleskörű internetes megoldásai miatt.

Az online kereskedelem esetében az adott termék minősége vagy ára mellett különösen sokat nyom a latba az egyéni elégedettség és a közösségi ítélet. A netes vásárlás esetén valójában gyakran mások véleményei orientálnak minket, többnyire megbízunk a kollektív fogyasztóvédelemben. A világszerte, így Magyarországon is dinamikusan növekvő internetes kereskedelemben kifejezetten jól működik ez a mechanizmus - vélekedtek a verseny szervezői.

A magyarországi internetes kiskereskedelmi forgalom (millió Ft)

Mobilról sem fél vásárolni a magyar
Mit szeretnek az online vásárlók? [infografika]

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.