Az elmúlt egy évben ugrásszerűen megnőtt hazánkban az interneten keresztül végrehajtott bankkártyás vásárlások száma – közölte a MasterCard. A cég adatai szerint jelenleg a kártyatulajdonosok 10 százaléka vásárol rendszeresen a világhálón.

A MasterCard közleménye szerint az elmúlt 12 hónapban jelentősen nőtt a bankkártyák internetes használata Magyarországon. Miközben az egy évvel korábbi adatokhoz képest a hagyományos, üzletben történő kártyás vásárlások is 15 százalékkal nőttek, az internetes tranzakciók aránya ennél háromszor gyorsabb bővülést mutat.

Jelenleg körülbelül minden tízedik magyar bankkártya-tulajdonos használja rendszeresen online vásárlásnál a kártyáját. A részletesebb elemzésből az is kiderült, hogy azért az országhatárt még így is ódzkodnak átlépni a fogyasztók. A vásárlások többsége ugyanis hazai portálokon realizálódik.

Karácsonyi áttörés A megnövekedett vásárlási kedv mögött a MasterCard szerint két alapvető indok húzódik meg. Az egyik, hogy a tavalyi karácsonyi szezon alatt sok kártyabirtokosnál „megtört a jég”, és első ízben vásároltak interneten keresztül az ünnepekre. A másik ok az előbbi következménye is egyben, hiszen a bankkártya-társaság tapasztalatai szerint az első lépés megtétele után a többség már bátrabban és rendszeresen használja ezt a megoldást.

Nem garasoskodnak az online vásárlók
Egyre többen vásárolnak itthon is mobilról

A cég MTI-hez eljuttatott közleményében azt is hangsúlyozza, hogy reklamáció, hibás teljesítés esetén a magyar jogszabályok a kártyabirtokost védik, ezért az internetes vásárlással kapcsolatos ilyen jellegű aggályok alaptalanok.

 

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.