Az elmúlt egy évben ugrásszerűen megnőtt hazánkban az interneten keresztül végrehajtott bankkártyás vásárlások száma – közölte a MasterCard. A cég adatai szerint jelenleg a kártyatulajdonosok 10 százaléka vásárol rendszeresen a világhálón.

A MasterCard közleménye szerint az elmúlt 12 hónapban jelentősen nőtt a bankkártyák internetes használata Magyarországon. Miközben az egy évvel korábbi adatokhoz képest a hagyományos, üzletben történő kártyás vásárlások is 15 százalékkal nőttek, az internetes tranzakciók aránya ennél háromszor gyorsabb bővülést mutat.

Jelenleg körülbelül minden tízedik magyar bankkártya-tulajdonos használja rendszeresen online vásárlásnál a kártyáját. A részletesebb elemzésből az is kiderült, hogy azért az országhatárt még így is ódzkodnak átlépni a fogyasztók. A vásárlások többsége ugyanis hazai portálokon realizálódik.

Karácsonyi áttörés A megnövekedett vásárlási kedv mögött a MasterCard szerint két alapvető indok húzódik meg. Az egyik, hogy a tavalyi karácsonyi szezon alatt sok kártyabirtokosnál „megtört a jég”, és első ízben vásároltak interneten keresztül az ünnepekre. A másik ok az előbbi következménye is egyben, hiszen a bankkártya-társaság tapasztalatai szerint az első lépés megtétele után a többség már bátrabban és rendszeresen használja ezt a megoldást.

Nem garasoskodnak az online vásárlók
Egyre többen vásárolnak itthon is mobilról

A cég MTI-hez eljuttatott közleményében azt is hangsúlyozza, hogy reklamáció, hibás teljesítés esetén a magyar jogszabályok a kártyabirtokost védik, ezért az internetes vásárlással kapcsolatos ilyen jellegű aggályok alaptalanok.

 

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.