Egymás után állnak ki a legújabb generációs képmegosztó szolgáltatások a sértő vagy negatív tartalmú fotók tiltása mellett. Az internet továbbra is szabad, de mégsem minden szinten.
A legújabb cenzúrázó szolgáltató a Facebook által nemrég egymilliárd dollárért felvásárolt Instagram. Az iPhone-okon elterjedt, majd idén áprilistól Android alatt is elérhető szolgáltatás közleményében elítéli azt a gyakorlatot, amely az önveszélyes viselkedést népszerűsíti. Ezért mostantól önhatalmúlag szűrik és eltávolítják az olyan képeket, amelyeken öngyilkossággal, öncsonkítással, vagy épp étkezési rendellenességek propagálásával kapcsolatos témák találhatók.

Mostantól nem engedélyezzük, hogy felhasználói fiókok, képek vagy címkék dicsőítsenek, promotáljanak vagy támogassanak önveszélyes viselkedést. Amennyiben felhasználóink ilyen tartalmakra bukkannak, javasoljuk ezek megjelölését, vagy az adott felhasználó bejelentését támogatási csoportunkhoz a használati feltételek megsértése miatt.
Fontos megjegyeznünk, hogy ez a gyakorlat nem terjed ki azokra a felhasználói fiókokra, amelyeket azért hoztak létre, hogy konstruktívan megbeszélhessék vagy dokumentálják az önveszélyes cselekedeteket, és céljuk az ezekből való felépülés elősegítése és az ezzel kapcsolatos beszélgetés.
(részlet az Instagram blogbejegyzéséből)Egészséges egységfront Az Instagram mostani szerepvállalása egy idén elkezdett folyamatba illeszkedik. Február végén a Tumblr mikroblog szolgáltatás tiltott ki minden olyan blogot, amelyben önveszélyes tevékenységek jelennek meg pozitív színezetben. Közleményében a Tumblr fenntartja elkötelezettségét a szólásszabadság mellett, azonban az egészséges emberi életet tiszteletben tartó határokkal. Ha pedig bárki olyan kifejezésekre keres Tumblr-en, mint az anorexia vagy bulímia, egy üzenet jelenik meg, amely a kapcsolódó tartalmak káros mivoltára figyelmeztet. Márciusban a képek megjelölésével és közzétételével gyorsan divatossá váló Pinterest is hasonló kampányba kezdett.

Tavaly óta a Facebookot is több szervezet keresi meg hasonló törekvések bevezetésével kapcsolatban. Bár a legnagyobb közösségi oldal ilyen átfogó szabályozást még nem vezetett be, több kezdeményezésnek van saját oldala az énkép elfogadásának segítésétől öngyilkosságok megakadályozása elleni segélyvonalakig.

Egymilliárdért a Facebook zsebébe került az Instagram
Instagram: már droidosok is elkezdhetik
Ahogy nő a paranoia, úgy fogynak a Facebook-ismerősök

Indiai technológiai központok lettek a kiberbűnözés fellegvárai

És hogy ez miért probléma? Például mert ezekből a központokból nyújt globális informatikai szolgáltatásokat egy sor vállalat.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.