Egymás után állnak ki a legújabb generációs képmegosztó szolgáltatások a sértő vagy negatív tartalmú fotók tiltása mellett. Az internet továbbra is szabad, de mégsem minden szinten.
A legújabb cenzúrázó szolgáltató a Facebook által nemrég egymilliárd dollárért felvásárolt Instagram. Az iPhone-okon elterjedt, majd idén áprilistól Android alatt is elérhető szolgáltatás közleményében elítéli azt a gyakorlatot, amely az önveszélyes viselkedést népszerűsíti. Ezért mostantól önhatalmúlag szűrik és eltávolítják az olyan képeket, amelyeken öngyilkossággal, öncsonkítással, vagy épp étkezési rendellenességek propagálásával kapcsolatos témák találhatók.

Mostantól nem engedélyezzük, hogy felhasználói fiókok, képek vagy címkék dicsőítsenek, promotáljanak vagy támogassanak önveszélyes viselkedést. Amennyiben felhasználóink ilyen tartalmakra bukkannak, javasoljuk ezek megjelölését, vagy az adott felhasználó bejelentését támogatási csoportunkhoz a használati feltételek megsértése miatt.
Fontos megjegyeznünk, hogy ez a gyakorlat nem terjed ki azokra a felhasználói fiókokra, amelyeket azért hoztak létre, hogy konstruktívan megbeszélhessék vagy dokumentálják az önveszélyes cselekedeteket, és céljuk az ezekből való felépülés elősegítése és az ezzel kapcsolatos beszélgetés.
(részlet az Instagram blogbejegyzéséből)Egészséges egységfront Az Instagram mostani szerepvállalása egy idén elkezdett folyamatba illeszkedik. Február végén a Tumblr mikroblog szolgáltatás tiltott ki minden olyan blogot, amelyben önveszélyes tevékenységek jelennek meg pozitív színezetben. Közleményében a Tumblr fenntartja elkötelezettségét a szólásszabadság mellett, azonban az egészséges emberi életet tiszteletben tartó határokkal. Ha pedig bárki olyan kifejezésekre keres Tumblr-en, mint az anorexia vagy bulímia, egy üzenet jelenik meg, amely a kapcsolódó tartalmak káros mivoltára figyelmeztet. Márciusban a képek megjelölésével és közzétételével gyorsan divatossá váló Pinterest is hasonló kampányba kezdett.

Tavaly óta a Facebookot is több szervezet keresi meg hasonló törekvések bevezetésével kapcsolatban. Bár a legnagyobb közösségi oldal ilyen átfogó szabályozást még nem vezetett be, több kezdeményezésnek van saját oldala az énkép elfogadásának segítésétől öngyilkosságok megakadályozása elleni segélyvonalakig.

Egymilliárdért a Facebook zsebébe került az Instagram
Instagram: már droidosok is elkezdhetik
Ahogy nő a paranoia, úgy fogynak a Facebook-ismerősök

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.