A három jelenlegi szolgáltató mellett csak a Magyar Posta, az MVM és az MFB konzorciuma maradt versenyben a 900 megaherzes frekvenciáért, mivel a Digi tulajdonosa és a vietnami Viettel csoport alaki okok miatt nem licitálhat a médiahatóság határozata alapján.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntött arról, hogy melyek azok a cégek, akik részt vehetnek a 900 MHz-es frekvenciasáv árverésére kiírt pályázat licitálási szakaszában: a döntés értelmében a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt., valamint a Magyar Posta Zrt.-Magyar Villamosművek Zrt.-MFB Invest Zrt. konzorcium nyújtott be alakilag érvényes, így árverési nyilvántartásba vehető jelentkezést - közölte hétfőn a hatóság.

Mobilszolgáltatót csinálnának a Magyar Postából

Megtagadták a nyilvántartásba vételt A - Digi távközlési és televízió szolgáltatásokat nyújtó - RCS&RDS S.A., valamint a Viettel Group esetében az NMHH-nak a pályázaton való részvételhez szükséges nyilvántartásba vételt meg kellett tagadnia.

A romániai illetékességű RCS&RDS S.A. társaságnál a dokumentáció előírásaiban szereplő, a jelentkező által irányított társaságok piacfelügyeletidíj-tartozására vonatkozó feltétel nem teljesült, míg a vietnami székhelyű Viettel Group által benyújtott jelentkezés több súlyos – hiánypótlás útján már nem orvosolható – formai hiányossággal rendelkezett - írta a közlemény.

A részvételi nyilvántartást az NMHH az internetes oldalán teszi közzé. Az árverési eljárás következő lépése, azaz a licitálási szakasz 2012. január 5-én kezdődik. Az árverési eljárás lezárásának tervezett időpontja 2012. január 31.

Egy vietnami szolgáltató is fantáziát lát a magyar mobilpiacban
Az állam tényleg nyomulna a mobilbizniszben

27 ezer nem csupán gombócból, de kormányzati appból is sok

Indonézia elnökének elege lett abból, hogy az országos, regionális és helyi szervezetek, hatóságok nyakló nélkül fejlesztik a különböző, egymást sokszor átfedő alkalmazásokat.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.