A három jelenlegi szolgáltató mellett csak a Magyar Posta, az MVM és az MFB konzorciuma maradt versenyben a 900 megaherzes frekvenciáért, mivel a Digi tulajdonosa és a vietnami Viettel csoport alaki okok miatt nem licitálhat a médiahatóság határozata alapján.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntött arról, hogy melyek azok a cégek, akik részt vehetnek a 900 MHz-es frekvenciasáv árverésére kiírt pályázat licitálási szakaszában: a döntés értelmében a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt., valamint a Magyar Posta Zrt.-Magyar Villamosművek Zrt.-MFB Invest Zrt. konzorcium nyújtott be alakilag érvényes, így árverési nyilvántartásba vehető jelentkezést - közölte hétfőn a hatóság.

Mobilszolgáltatót csinálnának a Magyar Postából

Megtagadták a nyilvántartásba vételt A - Digi távközlési és televízió szolgáltatásokat nyújtó - RCS&RDS S.A., valamint a Viettel Group esetében az NMHH-nak a pályázaton való részvételhez szükséges nyilvántartásba vételt meg kellett tagadnia.

A romániai illetékességű RCS&RDS S.A. társaságnál a dokumentáció előírásaiban szereplő, a jelentkező által irányított társaságok piacfelügyeletidíj-tartozására vonatkozó feltétel nem teljesült, míg a vietnami székhelyű Viettel Group által benyújtott jelentkezés több súlyos – hiánypótlás útján már nem orvosolható – formai hiányossággal rendelkezett - írta a közlemény.

A részvételi nyilvántartást az NMHH az internetes oldalán teszi közzé. Az árverési eljárás következő lépése, azaz a licitálási szakasz 2012. január 5-én kezdődik. Az árverési eljárás lezárásának tervezett időpontja 2012. január 31.

Egy vietnami szolgáltató is fantáziát lát a magyar mobilpiacban
Az állam tényleg nyomulna a mobilbizniszben

500 ezer megrendelőnél jár a Starlink űrinternete

Már majdnem másfél ezer holdat állítottak pályára, a rendszer bétatesztjét is lezavarnák a nyár végéig.
 
Májusi mellékletünkben az IT infrastruktúra automatizálásának aktuális kérdéseit járjuk körül, figyelembe véve az üzemeltetői és a fejlesztői megfontolásokat is.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.