A Google korábban bejelentett stratégiájának egyik lépéseként lezárja a Google Labst, és inkább az alaptevékenységeire fókuszál. A 20 százalék szabadon felhasználható munkaidő viszont marad.

A Google-nél zajlik az élet. Múlt hónapban zárták le a Health és a PowerMeter projekteket, valamint lényeges belső változtatásokat is tettek a létező termékágazatok egyszerűsítésének illetve korszerűsítésének érdekében.

Lapáton a Labs Az átalakítás keretében most a Google Labs csendes eutanáziáját jelentették be. Bár a cégnél tisztában vannak azzal, hogy a Labsben megjelent kísérleti alkalmazásokból sokat tanultak, most mégis úgy látják, nincs szükség a kísérleti projektek számára fenntartott gyűjtőhelyre.

A Labs alkalmazásai nem tűnnek el nyomtalanul. Az Android appként elérhető megoldások továbbra is elérhetőek maradnak az Android Marketen, míg a többi kísérleti projekt különböző termékkörökbe fog integrálódni.

A 20 százalékos stratégia A cég azonban nem változtat az elhíresült "20 százalék szabadidő" stratégiáján. A Google-nél dolgozók ugyanis idejük ötödét olyan projektekkel tölthetik, amelyek nem feltétlenül tartoznak munkakörükbe. Ezekből a szabadon felhasználható órákból született például a Gmail, a Google News és a Google Reader. De említhető hazai vonatkozású fejlesztés is, hiszen a nemrég bemutatott budapesti útvonaltervező szolgáltatás szintén ennek a filozófiának köszönhető. A Labs oldal olyan sikeres projektek szülőhelye volt, mint a Goggles, a Groups, a Maps és az iGoogle.

Noha a 20 százalék szabad munkaórák alatt létrehozott kísérleti témák jelentős része Labs projektként született meg, mégis a keresőóriásnál azt állítják, hogy a két dolog nincs hatással egymásra. Továbbra is új és kísérleti alkalmazásokra áldozzuk időnk egy részét – nyilatkozta a hír kapcsán a Google szóvivője.

Fókuszban maradnak A Google Labs lezárása és a Google belső átszervezése tehát nem a kísérleti alkalmazások iránti elkötelezettség végét jelenti, hanem csupán átcsoportosítás történik a cégnél. Arra ösztönzik a dolgozókat, hogy energiáikat főleg a meglévő projektek tökéletesítésére fordítsák. A fejlesztések központi eleme a Google+, a keresőóriás közösségi hálózata lesz az elkövetkezendő időkben.

Google: hobbiprojektből budapesti útvonaltervező
Hasznos alkalmazások a Google boszorkánykonyhájából

Tesz a politikára az X

Egy félmilliárdos közösségi platform esetében aggasztó, ha nem erősíti, hanem éppen ellenkezőleg, gyengíti a politikai tartalmú álhírek elleni védőhálót. Az EU fenyeget, a népszavazásra készülő ausztrálok aggódnak.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.