Az Intel bezárja a digitális otthonokkal foglalkozó üzletágát, ami azt jelenti, hogy a Google TV és más hasonló okostévés dobozokat mostantól ARM architektúrájú processzorok foglalhatják el.
Visszavonulót fúj az Intel a nappaliba szánt "okos szórakoztató eszközök" piacán. A bezárásra kijelölt divízió gyártotta többek között a CE4100 Atom processzort, amely többek között a Logitech Revue, a Boxee Box, valamint a Sony által készített Google TV termékekben kapott helyet. Az először lapértesülésként kiszivárgott hírt azóta maga a gyártó is megerősítette.


Tévé kikapcs Az internet-tévé hibrid dobozok forgalmazóit a jelek szerint egyelőre nem rázta meg a hír. "A Boxee mindig is hardverfüggetlen termék volt, amelyet úgy terveztünk meg, hogy többféle chipsettel is működjön" - nyilatkozta a GigaOM-nak a Boxee alelnöke, Andrew Kippen. A vezető szerint a termék legelső tesztváltozatát eleve ARM alapokon készítették el, így nem okoz majd gondot az új generációk processzorváltása sem.

A Google szintén kiegyensúlyozottan reagált, megemlítve, hogy a Google TV következő generációját már eleve ARM-ra optimalizálva képzelték el, de "több gyártóval, többek között az Intellel dolgoznak majd együtt ebben a szegmensben".

Drágák az ultrabookok, hőbörögnek a gyártók
Androidos mobilt és tabletet villantott az Intel
Európába jön a Google TV

Rossz csatornát néztek Az első elemzői vélemények szerint az Intel egyszerűen azért döntött a kivonulás mellett, mert saját értékrendje és üzleti stratégiái szerint (még) nem kifizetődő ez a piac. Még maguk az okostévék sem igazán indultak be, csupán a kiváltságosok drága játékszereinek számítanak a közfelfogásban - a hagyományos tévéket "felokosító" dobozok pedig hiába jóval olcsóbbak, még szintén nem találtak megfelelő keresletre.

A már piacon lévő termékek vásárlóinak és felhasználóinak persze nincs oka aggódni, az Intel megerősítette, hogy a CE4100 Atom processzorral kapcsolatos támogatás folyamatos marad a partnerek felé. A részleg dolgozói mindenesetre új munkakörökbe vándorolnak, legtöbbjük a gyártó tabletes üzletágához kerülnek.

Egy holland kutató 25 dolláros kütyüvel hekkelte meg Elon Musk Starlinkjét

A Las Vegas-i Black Haten mutatta be a módszert. Az űrnet teljes javítására még várni kell, de kárenyhítés már történt.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.