Az Apple előtt kihagyhatatlan lehetőség látszik a második félévben arra, hogy a PC-piacon jelentős részesedést szerezzen magának. A Windows PC-k világában új ajánlatok hiányában enyhe stagnálás érezhető, és ezt az alkalmat használhatja ki az Apple az új MacBook sorozattal.

 

Az iPad-del már sikerült a számítástechnikai piac jelentős átformálnia az Apple-nek, most pedig lehetőség mutatkozik arra is, hogy a PC-piacon az új MacBookokkal megszorongassák a többi nagy versenyzőt, köztük a HP-t és a Dellt.

Úgy fest, a nagy gyártók nem kavarják fel az állóvizet, ami a kínálatot jellemzi a PC-piacon, ellentétben az Apple-lel, ahol most jelenik meg a javított Mac OS, az új iPad iOS és az új MacBook Air sorozat is.

 

Az iPad-del elért sikerek  Hogyha, nem feltétlenül igazságos módon, egy kategóriaként kezeljük az iPad-et és a notebookokat, akkor láthatjuk, hogy az Apple világpiaci részesedése ezen eszközök terén a legnagyobb. Még az újdonságok szempontjából konzervatív vállalati szférában is egyre elterjedtebbé válik az iPad-ek használata.

Az utóbbi időszak az Apple piaci sikereitől volt hangos. A nagy áttörést az almás táblagép megjelenése hozta. Sokan választottak iPad-et új Windows PC helyett, de még más Apple termékek eladásán is megérződött az iPad jelenléte. A saját termékek visszaszorulásához képest viszont jóval nagyobb volt az a szelet, amit sikerült felemésztenie a PC-piacból az Apple-nek.

A riválisok esélyei  A rivális gyártók kénytelenek lesznek alacsonyabb árakat szabni termékeikhez, ha versenyben akarnak maradni az Apple-lel. Várhatóan a MacBook Air valódi konkurensének szánt új termékkategória, az ultrabook megjelenése sem fogja még egy ideig akadályozni az Apple előretörését, mivel az alacsony számban szállított eszközök árát 2012 áprilisa előtt nem fogják tudni csökkenteni.

A Gartner lefelé módosította PC-piaci várakozásait
Testvéreit zabálja fel az iPad


A Forrester szerint Európában látszik némi esély arra, hogy a tabletes piacon a többi gyártó megszorongassa az iPad-et. Az öreg kontinensen ugyanis némileg kisebb (és nem annyira mélyen gyökerező) az Apple jelenléte, mint az USA-ban. Ehhez azonban gyorsan kell cselekedniük, és minél hamarabb árcsökkentéseket végrehajtani. Amennyiben nem lép elég gyorsan a konkurencia, úgy jó ideig a gyémánt sztenderdet jelentő Apple marad az egyeduralkodó a tablet piacon.

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.