Egy reprezentatív felmérés szerint az idei első negyedévben több androidos okostelefont adtak el, mint iPhone-t. Az előzés hátterében több tényező, például nagyon erős keresletélénkítő kampány áll.

Az NPD piackutató 150 ezer megkérdezettre épülő reprezentatív statisztikája szerint a Google Android szoftverével szerelt okostelefonok eladásai ugrásszerűen nőttek, és alig maradtak el a régóta piacvezető RIM mutatóitól.

Az Android az eddig szintén stabil pozícióban lévő iPhone-t taszította le a képzeletbeli dobogó második fokáról. Míg utóbbi nagyjából stabilan tartotta kábé 20 százalékos részesedését, a Google megoldása jelentősen erősödött. Fél év alatt az 5 százalék alatti szintről 30 százalék közelébe küzdötte fel magát.

Megnyomták | A változások mögött persze nem feltétlenül a Google termékének felsőbbrendűsége áll. Az egyre olcsóbbá váló okostelefonok piaca hasonló érzékenységgel reagál a különböző eladásösztönző akciókra, mint a hagyományos mobilpiac. Ebből a szempontból nagyon jót tett az Android népszerűségének, hogy az USA második szolgáltatója, a Verizon erős kampányt folytatott, melynek lényege az egyet fizet, kettőt kap mézesmadzag volt. Ez annyira bevált, hogy a Verizon alig maradt el eladásokban a piacvezető AT&T mögött.

A vesztes rendszerek között találjuk a Windows Mobile-t a maga 10 százalék körüli eredményével, illetve a HP által nemrégiben felvásárolt Palm webOS platformját, alig 2 százalékos részesedéssel.

A Meta előre figyelmeztet rá, hogy új robotja néha túllő a célon

A BlenderBot 3 sértő vagy valótlan dolgokat is közölhet, sőt időnként arról is elfeledkezhet, hogy ő maga egy chatbot. A Meta azonban nem ennek ellenére, hanem éppen ezért kezdi most meg a publikus tesztelését.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.