Az EDS felvásárlása után húsz hónapjába telt a HP-nak az új felállásnak megfelelően átalakítania szervezetét. A folyamatot egymilliárd dollárnyi fejlesztéssel, és - az automatizált folyamatoknak köszönhetően - néhány év alatt 9000 munkavállaló elküldésével koronázzák meg.

A Hewlett-Packard még 2008-ban vásárolta fel az igen komoly falatnak mutatkozó EDS-t, amely az üzleti folyamatok és az outsourcing megoldások területén erősített a HP portfolióját. Az összeolvadás utáni átszervezés hosszadalmas procedúra volt, melynek egyik lépcsőjeként tavaly az EDS-ből HP Enterprise Services lett.

Milliárdos váltás | Tom Iannotti, a cég alelnöke és egyben az üzletág vezetője elmondta, hogy mostanra nagyjából lezárultnak lehet tekinteni az EDS beolvasztását, és itt az ideje, hogy magasabb színvonalú, új generációs szolgáltatások bevezetésével a piacon egyedülálló megoldással tudják segíteni ügyfeleiket.

A növekedésre koncentráló új stratégia sikerességét a cég egymilliárd dolláros befektetéssel támogatja. Ennek keretében az Entrprise Services adatközpontjait, hálózatait, menedzsment platformjait, eszközeit és megoldásait is összevonják. A cél, hogy olyan, csúcsteljesítményű adatközpontokat hozzanak létre, amely kiemelkedő minőségű és automatizált megoldásokkal képes kiszolgálni az ügyfeleket.

Kellemetlen mellékhatások | A cégen belül vélelmezhetően sokan már most nagyon nem örülnek a bejelentésnek, hiszen maga a HP közölte, hogy az átszervezés és az automatizálás hatására az elkövetkező években 9000 állás veszti értelmét házon belül, azaz ennyi embertől lesz kénytelen megválni a vállalat.

Az egymilliárdos befektetéstől a folyamat lezárultával éves szinten nettó 500-700 ezer dollár körüli költségmegtakarítást tervez elérni a HP.

Kínos tévedéssel promózza csetbotját a Google

Az OpenAI ChatGPT-je ellen harcba induló Bardot népszerűsítő rövid videóba pont olyasmi került, ami miatt egyelőre érdemes fokozott óvatossággal kezelni az algoritmusok generálta szövegeket.
 
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.
Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.