A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Talentis Grouppal közösen alakítaná ki a magyar Szilícium-völgyként funkcionáló tudásközpontot. A Zsámbéki-medencében tervezett gazdasági, innovációs és tudományos centrum az Új Széchenyi Terv keretében valósulhat meg.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Kenyeres Sándor, a Talentis Group igazgatóságának elnöke ma közös gazdasági társaság alapításáról szóló szándéknyilatkozatot írt alá. A Zsámbéki-medencében tervezett nemzetközi tudásközpont az Új Széchenyi Terv nemzeti programjai részeként valósulhat meg.

Nyolc éve kezdték Kenyeres még 2003-ban hívta életre a Talentis Programot, azzal a szándékkal, hogy „elősegítse a közép-európai szellemi kreativitás kibontakozását, és hozzájáruljon a kimagasló tudományos teljesítmények további fejlődéséhez, otthont biztosítson a fiatal tudósok, kutatók számára, hogy Magyarországon lehessenek sikeresek”. Ennek keretében a Talentis Group megkezdte a Talentis elnevezésű, 5000 hektár területre kiterjedő és húsz évre szóló regionális fejlesztési programját a Zsámbéki-medencében.

A Talentis Program a minisztérium szerint teljes mértékben illeszkedik az Új Széchenyi Terv stratégiai célkitűzéseihez és kitörési pontjaihoz. Munkahelyeket teremt, elősegíti az oktatás, szakképzés fejlesztését és az innovációt. Ezért a most aláírt megállapodással a projektbe tulajdonosként bekapcsolódik az állam, hogy ezzel segítse a régió fejlődését.

Még mindig kevés a hazai IT kutatóközpont
Több tízmillió dollárt "költ el" az IBM Veszprémben
High-tech központ nyílt Újpesten


A Zsámbéki-medencében már megépült egyebek mellett az ország egyik legnagyobb logisztikai központja, az Agrogate Hungary. Itt működik Magyarország első környezettudatos, elővárosi irodaparkja és innovációs központja, a mikro-, kis- és középvállalkozásokat befogadó Talentis Business Park és Innovációs Központ is.

Mindenkinek jó lesz Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a szándéknyilatkozat aláírásakor kiemelte: „Az Új Széchenyi Terv nemzeti programjai olyan komplex fejlesztések, amelyek komoly összefogást igénylő megvalósításuk esetén egész régiók gyarapodását alapozhatják meg. A Talentis azonban e körből is kiemelkedő, nagyszabású vállalkozásként az ország egészének fejlődését, versenyképességünk javítását hozza magával.”

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.