Üzleti részesedést adna technológiai partnereinek a jelentős átszervezések elé néző Alcatel-Lucent, amely legutóbbi pénzügyi negyedévét a piaci várakozások ellenére nyereségesen zárta.
A 2006-os megalakulása óta folyamatosan bukdácsoló Alcatel-Lucent ezúttal pozitív meglepetést okozott: a hálózatieszköz-gyártó a várakozások ellenére növelni tudta bevételeit, sőt 24 millió eurós nyereséget termelt a második pénzügyi negyedévben. A vállalat növekvő, jelenleg 4,3 milliárd euró körüli piaci kapitalizációja kétszer akkora, mint a részvényárfolyam tavaly októberi, történelmi mélypontján volt, bár a korábbi csúcsokat meg sem közelíti. A Bloomberg adatai szerint az Alcatel-Lucent eddigi működése során 10 milliárd dolláros veszteséget termelt.

A partnereket is érdekeltté teszik  A társaságot tavasz óta irányító Michel Combes 1 milliárd eurós költségcsökkentést és egyes üzleti tevékenységek ugyanekkora volumenű eladását célzó intézkedései a befektetők részéről is kedvező fogadtatásra találtak, és a reorganizációs program jegyében a következő negyedévben tovább folytatódnak. A cél egyrészt a pozitív cash flow fenntartása, másrészt a legjobban kifizetődő tevékenységek előtérbe helyezése a szervezeti átalakítás és a K+F források átcsoportosítása nyomán, amit a Vodafone-tól igazolt Combes három év alatt végezne el.
Az Alcatelnél körülbelül 72 ezren dolgoznak, a vállalat vezetése most kezd tárgyalásokat a szakszervezetekkel a tervezett elbocsátásokról


Az új vezetés tervei nagyban építenek a külső kapcsolatok fejlesztésére, amelyeknek keretében az együttműködő technológiai partnereket az Alcatel-Lucent tulajdonosi körébe is bevonnák. Ennek egyik első példája a Qualcommal kötött megállapodás, amelynek értelmében az amerikai chipgyártó részesedést vásárol a francia cégben, és beszáll a mikrocellákkal kapcsolatos kutatásokba. Combes szerint az Alcatel-Lucent egyelőre három-öt partnernek adna el összesen 5 százalék körüli üzletrészt.

Folyamatos versenyben  Az európai hálózatieszköz-gyártók, így elsősorban az Alcatel és a Nokia saját tulajdonába került NSN, nincsenek könnyű helyzetben a távol-keleti versenytársak agresszív terjeszkedése miatt, különösen, hogy a mobil hálózati infrastruktúra globális piaca pillanatnyilag igen lassan növekszik. A Huawei például az idei első félévben 11 százalékkal növelte eladásait, és összes bevételét tekintve megelőzte a hálózati piacot vezető Ericssont. A kínai vállalat amellett, hogy folyamatosan erősíti európai jelenlétét, saját közlése szerint az idén már az Ericssonnál is nagyobb összeget fordít kutatás-fejlesztésre.

Az LTE nélkül padlón lenne a mobil hálózati piac
Egy K+F központ a marketingben is segít – beszélgetés Éry Gáborral, az Ericsson Magyarország vezetőjével 
 

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.