A rekordokat döntő fekete péntek után a most hétfőn tartott Cyber Monday még jobb eladásokat hozott. A mobil eszközök egyre több forgalmat generálnak.
Az amerikai vásárlóknál vagy nincs válság, vagy nagyon nem tudnak róla. A karácsonyi vásárlási szezont megnyitó akciós nap, a Black Friday után a most hétfői Cyber Monday alatt is óriási forgalmat bonyolítottak a kereskedők az Egyesült Államokban.

Az IBM által szolgáltatott adatok alapján az látszik, hogy idén a harmadával több dollárt költöttek webes vásárlásra, mint a tavalyi akciós napon. Sőt, az amúgy igen sikeres múlt heti fekete péntekhez képest is majdnem 30 százalékkal nagyobb árbevételt realizáltak az online boltok. Hogy a helyzet még rózsásabb legyen, arról az egy főre jutó átlagos költés gondoskodik: míg tavaly bő 193 dollárt hagyott ott a webshopokban egy átlagos amerikai, idén ez már meghaladta a 198 dollárt.

Mobilizálódtak A nagy vásárlási őrülethez idén már komoly arányban tudtak hozzájárulni a mobil eszközökről, okostelefonokról, táblagépekről érkező vásárlók. A webhelyekre látogatók 10,8 százaléka ilyen módon jutott a webáruházak honlapjára, miközben 2010-ben ugyanez az arány még csak 3,9 százalék volt. A vásárlások értékében még erőteljesebben mutatkozik meg a változás: idén az összes forgalom 6,6 százaléka jött mobilról, míg tavaly mindössze 2,3. Érdekes módon az idei fekete pénteken a mostani Cyber Mondaynél is sokkal jobb arány, 9,8 százalék jött ki a mobil eszközökre a teljes online költésből.

Eszközökre és operációs rendszerekre bontva a vásárlókat azt látjuk, amit előre borítékolni lehetett: az Apple táblagépe, az iPad 3,3, az iPhone okostelefon pedig 4,1 százalékát adta az online boltokban regisztrált összes oldalletöltésnek. A sok gyártó kínálatában megtalálható Android operációs rendszer összesen is csak 3,2 százalékot tud felmutatni. Ami még figyelemre méltó, az az Apple táblagépeit használók vásárlási kedve: az iPad-használók kimagasló, 5,2 százalékos arányban költöttek pénzt az oldalakon, amelyeket meglátogattak hétfőn.

Kifosztották az online boltokat a fekete pénteken
Félünk bankkártyával fizetni az interneten [infografika]

Itthon is lehet készülni A hazai kereskedők is meglátták már a lehetőséget az ilyen különleges napokban. Tavaly 241 webáruház vett részt az első magyarországi Ingyen Szállítás Napon. A résztvevõ webáruházak forgalma átlagosan bő öt és félszer volt nagyobb, mint egy normál decemberi napon, és száz látogatóból több mint négy vásárolt.

Idén a már említett, december 15-ére meghirdetett Ingyenes Szállítási Nap mellett kihasználhatjuk a Zöld Hétfő lehetőségét is. Ez utóbbi december 5-én, azaz jövő hétfőn lesz, és szintén ingyenes kiszállítást ígér a vásárlóknak. A tervek szerint ezt az akciót jövőre is folytatják a programban résztvevő kereskedők, azaz minden hónap első hétfőjén lehet majd kihasználni a kedvezményt.

Filmcsillag lesz a japánok MI-vezérelte humanoid robotja

Hollywood első autonóm robotszínésze egy sci-fi főszereplője lesz.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.