Papíron kiváló pénzügyi eredményekről számolhatott be a keresőcégből lett internetes óriás, ám az elemzők várakozásainak így sem sikerült maradéktalanul megfelelni.

Annyira nincs már válság az informatikában, hogy a Google most közzétett, második negyedéves eredményei annak ellenére okoztak csalódást, hogy szinte minden mutató tekintetében 20-25 százalékos növekedés látszik.

Hegymenet | A június 30-ával zárult mostani periódus bevételei 6,82 milliárd amerikai dollárt tettek ki, ami a partnereknek járó 1,73 milliárd levonása után sem rossz eredmény. Az előző év azonos időszakában a teljes bevétel 5,52 milliárd volt, ezt a mostani szám 24 százalékkal haladja meg. A bevételek összetétele szinte semmit nem változott egy év alatt. A pénzek kétharmada a Google saját oldalain futó szolgáltatásokból származik, míg a maradék zömmel a partneroldalakon elhelyezett hirdetésekből folyik be.

A nettó nyereség 1,84 milliárd dollár lett, ami szintén 24 százalékkal több, mint a tavalyi negyedévben elért eredmény. Ennek ellenére a befektetői elemzők nem voltak elégedettek, hiszen az egy részvényre számított nyereség tekintetében ennél is többet vártak.

Emberi erőforrás | A különbség egyik oka a Google fokozódó aktivitása lehet, amellyel az új, lendületbe jövő piacok, mint például a mobilinternetes hirdetések felé fordul. Ezzel összefüggésben majdnem 1200 embert, többnyire mérnököket és kereskedőket vett fel az utóbbi hónapokban a cég, és összlétszáma meghaladja a 21 800 főt. A munkatársak fizetése azonban a működési költségeken is meglátszik. Azok a bevételeknél is erőteljesebben, majdnem 30 százalékkal emelkedtek. Így fordulhatott elő, hogy a Google nyereségessége elmaradt a várakozásoktól.

Visszafelé sült el a gépágyú: behatolástesztelő segítségével fertőz a szupervírus

A Palo Alto Networks elemzői szerint a kártevőt szinte minden vírusirtó átengedte a VirusTotal tesztjén.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.