Hiába az elhúzódó vezetőváltás, az októberben lezáruló pénzügyi év végére kifejezetten erős eredményeket vár a HP. Mark Hurd utódjáról viszont még mindig nem beszélnek.
131,5 és 133,5 milliárd dollár közötti éves bevétellel számol a HP az ideiglenesen megbízott elnök-vezérigazgató, Cathie Lesjak szerint. A főként elemzők és pénzügyi szakértők számára rendezett konferencián a vállalat megszellőztette előzetes eredményeit, amelyek az átlagosan jó várakozásokat is meghaladva 14-16 százalékkal növekedhetnek a tavalyi évhez képest.

Fej nélkül is vágtat Az elemzői elvárások ugyan egybehangzóan növekedést vártak a vállalattól, ám még a szakértői jóslatokat is felülmúlták a bejelentett számok. Az 5,05 és 5,15 dollár közé várható részvényenkénti árfolyam is erősebb, mint az elvárt 4,99 és 5,01 közötti árszint. Úgy tűnik tehát, hogy Mark Hurd botrányos lemondása és az azóta húzódó vezér-kutatás ellenére stabilan, sőt némelyest gyorsulva halad a HP. Ráadásul a következő évre még fényesebb jövőképet vázoltak fel.

Lesjak elmondása szerint az idén 9,9 százalékos eredményességi mutatót 11,6 és 11,8 százalék környékére tornászhatják fel, mivel folyamatosan dolgoznak a megvásárolt vállalatok átszervezésén és költséghatékony integrációján, és portfóliójukban is egyre előrébb helyezik a nyereségszinten ígéretesebb szolgáltatásokat. Az akvizíciók ráadásul hasonló lendületben folytatódnak: a 3PAR megvásárlásának befejezését szeptember 27-én jelentette be hivatalosan a HP, de a 2,35 milliárd dolláros üzletet több hasonló is követheti egy éven belül: a megbízott vezető szerint 13 milliárd dolláros, azonnal mobilizálható tőke áll rendelkezésükre többek között arra, hogy további ígéretes és stratégiai fontosságú vállalatokat olvasszanak be.

Termékek szintjén is folytatódik az offenzíva: szintén a konferencián jelentették be az eddig is sejthető újdonságot, a WebOS alapú PalmPad tabletet. Igaz, a HP talán a támadási stratégiája miatt kapta talán az egyetlen fontos kritikát: többen felróják ugyanis, hogy a legtöbb újdonságot felvásárlások következményeként vezetik be, saját kutatás-fejlesztési büdzséjük pedig folyamatosan apad.

Ki ül a székbe? Természetesen elhangzott több kérdés is a HP vezetőjének személyével kapcsolatban, ám egyelőre csupán annyi válasz érkezett: több lehetséges kiválasztott is képbe került, a vállalaton belülről és kívülről egyaránt. A belső esélyesek között a szaksajtó Todd Bradley, a PC-s részleg vezetőjének neve mellett Dave Donatelli szerverüzletág-vezetőt, Ann Livermore-t, a nagyvállalati részleg igazgatóját, illetve Vyomesh Joshit, a képalkotásért és nyomtatásért felelős üzletág fejét tartják számon.

A külsősök nevei terén már egyáltalán nem ilyen biztosak az értesülések, pedig találgatás van bőven: az Apple még egy erősebb részvényárfolyam-csökkenést is elszenvedett, amikor egy ideig működtetési igazgatójuk, Tim Cook neve merült fel esélyesként a HP vezetésére. A hírt végül a "meggyanúsított" vezető cáfolta, és azóta egyre több helyen mégis belső ember sikerére szavaznak.

Az idegenekre vadászó MI máris gyanús jeleket talált az űrben

Az űrből érkező rádiójelek átfésüléséhez és a zaj kiszűréséhez is nagy segítséget jelent a mesterséges intelligencia, lehetővé teéve az óriási adattömeg hatékonyabb feldolgozását.
 
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.
Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.