Hivatalos közleményben is megerősítette a Google, hogy 12,5 milliárd dollárért megvásárolta a Motorola Mobilityt. A vállalat az Android pozíciójának felturbózását várja az üzlettől.
Többek között a Google hivatalos blogjában is megjelent a hír, mely szerint a vállalat megvásárolta a Motorola Mobilityt. A több mint nyolcvan éve, 1928-ban megalapított Motorola idén januárban vált ketté: a mobiltelefonokkal foglalkozó üzletág Motorola Mobility néven folytatta, az adatkommunikációs eszközöket és telekommunikációs berendezéseket fejlesztő divízió pedig a Motorola Solutions nevet kapta.

A vállalat az egyik legrégebbi Android-evangelista, bár a 2009 novemberében elstartoló Droid sorozatú készülékek főként az Egyesült Államokban lettek sikeresek.


Zöld robotok, előre!
Larry Page, a Google vezérigazgatója blogbejegyzésben tette közzé az akvizíció indoklását. "A Motorola teljes elkötelezettsége az Android alapú mobileszközök irányában az egyik olyan indok, ami megmagyarázza a két vállalat közötti természetes kapcsolódást. Együtt olyan csodálatos felhasználói élményt hozunk létre, amely az egész Android ökoszisztémát felturbózza a felhasználók, partnerek és fejlesztők számára egyaránt" - írja Page.

A bejegyzés kitér az Apple és a Microsoft mostanában is aktuális kísérleteire, amelyek az Android ellehetetlenítésére irányulnak. A Motorola megvásárlásával Page szerint az Android is megerősíti szabvány-portfólióját, így a mobil operációs rendszer jobban védhető lesz a különféle jogi támadásokkal szemben. A felvásárlással a Google közel 17 ezer mobilipari szabadalom és szabvány birtokába jutott.

Az Apple nemrég "tiltatta be" a Samsung legújabb androidos táblagépének európai forgalmazását, és a hírek szerint a Galaxy Tab 10.1 után a következő áldozat a Motorola Xoom lehet: arról egyelőre nincs hivatalos hír, hogy mit tervez a készülékgyártó jelenlegi termékkínálatával az új tulajdonos.

Izzadhatnak a Google partnerei Az első információk szerint a Google különálló vállalatként szeretné üzemeltetni a Motorola Mobilityt. A hírt elsőként kommentáló szakértők máris feltették az egyik legfontosabb kérdést: mit szól majd a fejleményekhez az összes többi Android-partner, többek között a HTC, az LG, a Samsung, a Sony Ericsson, az Acer, vagy a Huawei, akik szintén erős Android kínálatot fejlesztettek és gyártottak az utóbbi időkben.

Az Apple betiltatta a Galaxy Tab 10.1 európai forgalmazását
A Google kivégezte a navigációs vetélytársakat
Nagy Okostelefon Körkép - 2011. nyár

Itthon már szinte mindenki netezik a mobilján

Egy friss felmérés szerint jelenleg 6,2 millióra tehető a hazai felnőtt okostelefon-használók tábora, akik közül nagyjából 6 millióan szörfölnek is mobiljukon.
 
Hirdetés

Felhőben az erő

Gyorsan változó hardveres technológiák, finomodó szoftveres környezet és felkészültebb humán erőforrás teszi jövőbiztossá a felhőt.

Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.