Hivatalosan valószínűleg szerdán jelent be a Facebook néhány, az oldallal kapcsolatos változtatást. Ezek között van a célzott hirdetések finomítása a felhasználók más oldalakon mutatott tevékenysége alapján.

A Financial Times értesülései szerint a Facebook újabb változtatást eszközöl hirdetési gyakorlatában, a reklámozók legnagyobb örömére. A világ egyik legnépszerűbb közösségi oldala eddig is alkalmazta azt a hirdetés-elhelyezési technikát, ami a felhasználó viselkedéséhez igazítja a számára megjelenő hirdetéseket. Ennek lényege, hogy a felhasználó adatlapján található információk alapján a rendszer megpróbál releváns reklámokat adni. Hasonló elven működnek például a Google levelezőjében megjelenő hirdetések is.

Oszd meg, és uralkodj magadon | A változás abból áll, hogy nemsokára már nem kizárólag a Facebookon elérhető adatokkal fog dolgozni a rendszer, hanem azokat az információkat is figyelembe veszi, amikor egy másik oldal tartalmát ajánlja valaki ismerőseinek facebookos regisztrációján keresztül. Ilyenkor – azt feltételezvén, hogy az oldal tartalma tetszett az illetőnek – az adott weblap témái bekerülnek az érdeklődési körbe, így ezzel kapcsolatos reklámok is megjelennek majd a Facebookot böngészve.

Ahhoz, hogy ezekhez az adatokhoz hozzájusson a Facebook, a harmadik félnek el kell helyeznie az oldalán egy, a közösségi oldalhoz hasonló Tetszik (Like) gombot. Erre kattintva a felhasználó adatlapján ez bejegyzésként megjelenik, a kíváncsi ismerősök pedig megnézhetik, mi tetszett annyira.

A jognak asztalánál | A pénzügyi lap értesülései szerint a változásokat a szerdán kezdődő F8 konferencián fogják bejelenteni, amely a Facebook hagyományos éves rendezvénye. Mivel ez az új gyakorlat nem feltétlenül nyeri el a jogvédők tetszését, nem lehet csodálkozni azon, hogy a Facebook napokig hallgatásba burkolózott a bejelentéssel kapcsolatban, majd vasárnap megtört a jég, és a szóvivő néhány szóval próbálta hűteni a kedélyeket.

Minden, amit az F8-on bejelentünk azt célozza, hogy a fejlesztők és vállalatok egyre inkább közösségivé tudják tenni az internetet. Nem tervezünk és jelentünk be változásokat a reklámozási politikánkkal kapcsolatban – nyilatkozta a szóvivő.

Ennek ellenére a közösségi médiával behatóan foglalkozó Mashable is kész tényként találta a hírt. Hamarosan tehát eldől, hogy annyi más cég mellett a Facebook is beáll-e abba a sorba, ahol a netezési szokásainkat dokumentáló vállalatok állnak.

 

A boltosok is ránk uszítják a mesterséges intelligenciát

Egyre több adat gyűlik össze a vásárlók minden lépéséről, amit egyre fejlettebb algoritmusok elemeznek. A kiskereskedelmi MI-eszközök piaca gyorsan növekszik, a gyártók szerint pedig a közösségi előnyökre kell figyelni az egyéni hátrányokkal szemben.
 
Hirdetés

Az MI-k már a spjázban vannak - Magyarországon is

Nemcsak az autóipar, vagy az olyan tech óriások, mint az Amazon használhatnak ma már tanulásra képes gépeket, egyre több az izgalmas alkalmazási terület, akár itthon is.

Sokakban van valami zsigeri félelem az online adatmentéssel és –helyreállítással szemben. Cikkünkből kiderül, mennyire jogosak ezek az aggodalmak.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.