A Cannes Lions nemzetközi reklámfesztivál szervezői nyilvánosságra hozták, kit tartanak az idei év legmeghatározóbb médiaszemélyiségének. Az általában egy életművet díjazó elismerést idén a 25 éves Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója kapja.
Idén júniusban 57. alkalommal gyűlnek össze a reklámvilág kiválóságai Cannes-ban. Tavaly Steve Ballmer, a Microsoft vezére vehette át a díjat, amelyet az időszak médiaiparára legnagyobb befolyást gyakorló személynek adományoznak a fesztivál szervezői.

Rendhagyónak számít, hogy ezt az elismerést olyan fiatalember kapja, mint az alig 25 éves Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója. Az odaítélésről döntők azonban úgy látják, nem lehet figyelmen kívül hagyni, amit a mindössze hat éve létező Facebook közösségi oldallal elért.

- Ezt a díjat általában olyanok érdemlik ki, akik egy emberöltő munkájával megváltoztatták a média és a kommunikáció világát. Mark Zuckerbergre azért esett a választás, mert néhány év alatt az internet egyik legmeghatározóbb üzletét építette fel, amely elképesztő hatást gyakorol arra, hogyan kommunikálnak egymással az emberek. Nagyon örülünk, hogy idén neki adhatjuk ezt az elismerést – mondta Philip Thomas, a Cannes Lions ügyvezetője.

A hírre reagált a díjazott is, aki elmondta, még mindig csak az út elején tartanak, hogy a világot nyitottabbá tegyék és az embereket közelebb hozzák egymáshoz. Emellett természetesen nagyon meghatódott és örült a címnek. – Folytatni fogjuk a fejlesztést, és megpróbáljuk a technológiai korlátokat kitolni, hogy hatékonyabb megoldásokat tudjunk nyújtani a Facebookon felhasználóinknak, fejesztőknek és hirdetőknek egyaránt – ígérte Zuckerberg.

Súlyos vádak Zuckerberg ellen | Egy amerikai magazin eközben súlyos vádakkal állt elő: a Business Insider munkatársa két éves nyomozásba kezdett azt követően, hogy Zuckerberg egy per lezárásaként 65 millió dolláros kártérítésben egyezett meg az egykori - azóta már nem működő - ConnectU site ötletgazdáival. Az már eddig is tudott volt, hogy a Facebook alapítója néhány harvardi diáktársától nyúlta le a közösségi oldal ötletét, akik eredetileg programozónak kérték fel.

A cikkben idézik Zuckerberg levelezését és barátaival folytatott üzenetváltásait is, amelyekben először lelkesnek mutatkozott, de aztán néhány nap alatt az elhatározásra jutott, hogy "parkoltatja" a később ConnectU néven megvalósított egyetemi közösségi oldal fejlesztését, és inkább létrehozta az először theFacebook néven futó szolgáltatást.

A másik vád szerint Zuckerberg többször is törvénytelenül használt fel személyes adatokat, és ezekkel jutott be informatikai rendszerekbe: egyik alkalommal az egyetemi újság munkatársainak levelezésébe jutott be, miután megtudta, hogy róla készülnek cikket írni, más alkalommal pedig a ConnectU rendszerében módosított számos profiloldalt.

A Facebook írásban tagadta a vádakat, a cikk alatti kommentekben viszont azt a kérdést feszegetik, hogy alig néhány évvel később a történtek után megbízhatnak-e abban, hogy a Facebook több százmillió felhasználónak személyes adataival nem élnek vissza.

Visszafelé sült el a gépágyú: behatolástesztelő segítségével fertőz a szupervírus

A Palo Alto Networks elemzői szerint a kártevőt szinte minden vírusirtó átengedte a VirusTotal tesztjén.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.