A Facebook erősen érdeklődik a Waze navigációs alkalmazás iránt, amiért akár 1 milliárd dollárt is kifizetnének.
Azt utóbbi időszak egyik legnagyobb értékű felvásárlására készül a Facebook – ezt állítja az izraeli Calcalist gazdasági lap. A megbeszélések nem új keletűek, állítólag már hat hónappal ezelőtt megkezdődtek a tárgyalások a Waze és a Facebook vezetői között, de most értek a végső megállapodás közelébe. Korábban már több vállalattal összeboronálták a Waze-t, hiszen érkeztek pletykák az Apple és a Microsoft érdeklődéséről, de most úgy fest, hogy a Facebook lesz a befutó, mivel a vállalat vezetői harmadik alkalommal érkeztek tárgyalni Izraelbe. 

Bimbózó kapcsolat  A Waze és Facebook már 2012 októberében megkezdte az együttműködést, hiszen akkor nyílt elsőként lehetőség arra, hogy a Waze felületéről a felhasználók megoszthassák Facebookon a pozíciójukat, illetve bejárt útvonalukat. Ebből már kiderülhetett, hogy a Waze egy 2008-ben alapított, a közösségre támaszkodó térkép és navigációs alkalmazás, ami iOS, Android, Symbian, Windows Mobile (Windows Phone-ra még nincs), illetve BlackBerry mobilokra érhető el ingyenesen.

Az aktív magyar közösséggel is rendelkező Waze kizárólag ingyenes térképadatokból dolgozik, ezért csak néhány országról készült eddig teljes térkép (pl. USA, Anglia, Kanada, Izrael, Belgium, stb.), viszont ahol már van, ott hangutasításos navigációval, illetve a felhasználók által feltöltött, folyamatosan frissülő közlekedési infóval segítik a közlekedést. 

Tim Cooknak is sokat köszönhetnek  A Waze jelenleg 45 millió aktív felhasználóval rendelkezik (ennek harmada az USA-ból származik), de ez a szám a tavalyi év során emelkedett meg csak igazán. 2012-ben 15-ről ugrott fel a felhasználók száma 45 millióra és csak márciusban 1,5 millió letöltést regisztráltak az alkalmazásra. Sokat segített Tim Cook, az Apple vezérigazgatója is a népszerűsítésben, amikor a kezdetekben használhatatlan Apple Maps lehetséges alternatívájaként említette a Waze-t. Az üzleti modell arra épül, hogy a felhasználók tartózkodási helyéhez passzoló márkákat, és üzleteket ajánl az alkalmazás, de ez egyelőre számottevő bevételt nem hozott az alapítóknak, hiszen az utóbbi években inkább tőkebefektetésből él az egyértelműen eladásra gyúró Waze.
 
A Facebook beköltözik az Androidba 
Spekuláció a facebookos WhatsApp-felvásárlás
Dollármilliókat fizet a tinédzser alkalmazásáért a Yahoo! 

A vételárról még nem lehet konkrétumokat tudni, de annyit igen, hogy 800 millió és 1 milliárd dollár körül alakulhat. Ha az üzlet sikeresen lezárul, akkor ez lesz a Facebook harmadik izraeli felvásárlása. Az első a Snaptu mobilfejlesztő cég volt, amit 70 millióért vettek meg, majd azt követte a szintén izraeli Face.com (arcfelismerő technológia), amiért Zuckerbergék 60 millió dollárt fizettek ki. Ha az 1 milliárdos vételár igaznak bizonyul, akkor azzal beérik az Instagramért, tavaly áprilisban kifizetett összeget.

Az Apple-nél is belátták, hogy vége az eddigi világnak

A WSJ szerint eldőlt, hogy az Apple elviszi Kínából a termelésének egy jelentős részét, bár a jelenlegi gazdasági helyzetben ez rendkvül nehéz feladatnak ígérkezik.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.