Az internet kezdőlapjának is hívott közösségi platform egyelőre fű alatt kezdte meg az egyeztetést az amerikai tőzsdefelügyelettel a lehetséges parkettre lépésről.

A 2005-ben alapított Reddit elérkezettnek látja az időt arra, hogy szintet lépjen, és nyilvános részvénytársasággá avanzsáljon. A cég az ehhez szükséges úton már meg is tette az első lépést, hiszen felvette a kapcsolatot az USA-ban illetékes hatósággal, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (Securities and Exchange Commission - SEC).

A vállalat tegnapi közleménye szerint az egyeztetések nem publikus formában kezdődnek meg a SEC-kel, ami több szempontból is előnyös a Reddit számára. Egyrészt a hatósági egyeztetéseket követően már egy kiforrott, letisztázott végső tervvel és menetrenddel állhat a nyilvánosság elé, másrészt addig nem kell publikálnia több érzékeny belső adatát sem. Utóbbiak körébe tartozik például az aktuális felhasználói létszám, vagy éppen a vállalat bevételeinek alakulása.

A Reuters három hónappal ezelőtt szellőztette meg, hogy a cég minden bizonnyal a tőzsdei bevezetésen gondolkodik. Ennek egyik jele volt Drew Vollero márciusi leigazolása, aki a Snap első pénzügyi igazgatójaként anno levezényelte a vállalat tőzsdére vitelét. A szeptemberi beszámoló megemlítette többek között azt is, hogy tavaly októberben 52 millióan használták naponta a közösségi fórumozás egyik legkedveltebb platformját, az aktivitás pedig több mint 100 ezer kisebb közösség, téma (sub-reddit) között oszlott el.

Ami a cég forgalmát illeti, az idei második negyedévben a hirdetéselhelyezés 100 millió dollár körül hozott a konyhára. A növekedési dinamikát jól mutatja, hogy ez az összeg a háromszorosa az egy évvel korábbi szintnek.

A tőzsdén kamatoztathatják a tőzsdei őrületet

A Reddit sok más közösségi platformhoz hasonlóan sokat profitált a világjárvány okozta korlátozásokból. A felhasználói aktivitás azonban nem csak ezért ugrott meg az elmúlt időszakban. Idén év elején ugyanis különös harcba kezdtek a kisbefektetők a Wall Streetet iránytani szerető intézményi cápákkal. Ennek a jobbára a Redditen koordinált "gerillaharcnak" köszönhetően rángatózott például oda-vissza az üzletileg nem kifejezetten sikeres GameStop árfolyama.

Arról egyelőre semmiféle információ nincs, hogy a vállalat hány részvényt és milyen árfolyamon szeretne piacra dobni, de a már említett reuterses anyag szerint több mint 15 milliárd dolláros értékelésben reménykednek a Redditnél. Ez nem is tűnik feltétlen elérhetetlennek, hiszen az idén korábban levezényelt, mostanáig utolsó befeketési körben 10 milliárdos cégértékelés mellett lehetett beszállni a tulajdonosok közé.

Közösség & HR

Az idén már 10 millió hajtogatható csúcstelefont adna el a Samsung

A Samsung új összehajtható okostelefonokat mutatott be, amelyekkel jó időre biztosíthatja magának a gyorsan növekvő piac vezető helyét.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.