Magyar idő szerint este nyolckor kezdődik az Apple iPhone-nal kapcsolatos sajtótájékoztatója. Hogy mi jön pontosan, iPhone 5 vagy iPhone 4S (vagy esetleg mindkettő), az hamarosan kiderül: addig viszont itt egy gyors, képes összegzés az eddigiekről.
A következő generációs iPhone bejelentése előtt pár órával még az eddigieknél is nagyobb számban árasztották el a webet a "jól értesült", vagy épp "bennfentes" információk arról, miről is hullik le a lepel.

Mi már egy jó ideje felhagytunk a naponta felbukkanó újabb pletykák közlésével, miután egy helyre gyűjtöttük őket, azóta pedig kivárásra játszunk. Most tehát a Mashable és a Thinglink infografikájának magyarításával igyekszünk a last minute híresztelések helyett inkább egy gyors összefoglalót adni arról, mit is láthattunk eddig az Apple telefonos életútjából.

Négy plusz egy sznobofon A történet tulajdonképpen két évvel az első iPhone megjelenése előtt kezdődött, mégpedig a Motorola egyik készülékével. A Rokr E1-ben ugyanis az Apple segítségével megvalósult az iTunes-integráció, a készüléken akár 100 dalt is el lehetett tárolni az almás vállalat zeneáruházából letöltve - ez akkoriban bizony nagy szó volt, mint ahogy az 512 megabájtos bővítőkártya is királyi luxust jelentett.

A történet innentől ismerős: 2007 elején bejelentették, majd nyáron forgalmazni kezdték az első generációs iPhone-t, amelyet a negyedik változatig évente követett az újabb modell. A pár órán belül várható bejelentésig pedig lehet gondolkozni azon: ha valamelyik előző iPhone-nal rendelkezünk, cserélünk-e újra, ha pedig eddig nem szálltunk be az őrületbe, továbbra is kitartunk-e Androidos okostelefonunk (vagy épp átlagos "buta" készülékünk) mellett, vagy megadjuk magunkat a tech divatnak és rohanunk a boltba?


Október 4-én érkezik az új iPhone
Az összes iPhone 5 pletyka egyben [infografika]
Jogi össztűz alatt az Apple

A Gutenberg-galaxis még az internetnek is ellenáll

Habár a napilapok és egyéb nyomtatott újságok szinte kivétel nélkül szenvednek, ha éppen nem húzták máris le a rolót, a könyvnyomtatás még a webes korszakban is kifizetődő.
 
Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.