Magyar idő szerint este nyolckor kezdődik az Apple iPhone-nal kapcsolatos sajtótájékoztatója. Hogy mi jön pontosan, iPhone 5 vagy iPhone 4S (vagy esetleg mindkettő), az hamarosan kiderül: addig viszont itt egy gyors, képes összegzés az eddigiekről.
A következő generációs iPhone bejelentése előtt pár órával még az eddigieknél is nagyobb számban árasztották el a webet a "jól értesült", vagy épp "bennfentes" információk arról, miről is hullik le a lepel.

Mi már egy jó ideje felhagytunk a naponta felbukkanó újabb pletykák közlésével, miután egy helyre gyűjtöttük őket, azóta pedig kivárásra játszunk. Most tehát a Mashable és a Thinglink infografikájának magyarításával igyekszünk a last minute híresztelések helyett inkább egy gyors összefoglalót adni arról, mit is láthattunk eddig az Apple telefonos életútjából.

Négy plusz egy sznobofon A történet tulajdonképpen két évvel az első iPhone megjelenése előtt kezdődött, mégpedig a Motorola egyik készülékével. A Rokr E1-ben ugyanis az Apple segítségével megvalósult az iTunes-integráció, a készüléken akár 100 dalt is el lehetett tárolni az almás vállalat zeneáruházából letöltve - ez akkoriban bizony nagy szó volt, mint ahogy az 512 megabájtos bővítőkártya is királyi luxust jelentett.

A történet innentől ismerős: 2007 elején bejelentették, majd nyáron forgalmazni kezdték az első generációs iPhone-t, amelyet a negyedik változatig évente követett az újabb modell. A pár órán belül várható bejelentésig pedig lehet gondolkozni azon: ha valamelyik előző iPhone-nal rendelkezünk, cserélünk-e újra, ha pedig eddig nem szálltunk be az őrületbe, továbbra is kitartunk-e Androidos okostelefonunk (vagy épp átlagos "buta" készülékünk) mellett, vagy megadjuk magunkat a tech divatnak és rohanunk a boltba?


Október 4-én érkezik az új iPhone
Az összes iPhone 5 pletyka egyben [infografika]
Jogi össztűz alatt az Apple

A járvány is segítette a mobilnetet, de a vezetékes még népszerűbb

Az NMHH kutatása szerint már a felnőttek és a gimnazista korúak 67 százalékának van mobilnetje.
 
Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.