A szélhámosok ezeken keresztül próbálják megkerülni az Amazon ellenőrzéseit, és időnként a lokációs adatok hamisításával vagy véletlenszerű emberek személyazonosságának felhasználásával is próbálkoznak.
Hirdetés
 

Az Amazon online piacterére mindig is jellemző volt a kíméletlen verseny, de a Business Insider riportja szerint egyes eladók még ebben is tudnak újítani, hogy előnyre tegyenek szert a többiekkel szemben. Olyasmiről eddig is lehetett hallani, hogy a kereskedők hamisított és silány minőségű áruval próbálkoznak, fiktív bejelentéseket tesznek a riválisok ellen állítólagos csalásokkal kapcsolatban, vagy egyszerűen megpróbálják megvesztegetni az Amazon alkalmazottait. A lap azonban most arról ír, hogy már kialakult és virágzik a kereskedői fiókok szürke piaca is.

A kereskedelmi platform elvileg kitiltja a csaló eladókat és minden olyan fiókot, amelyet velük hoznak összefüggésbe, feketelistára téve a cégeket nevük, fizikai helyük és IP-címük alapján. A BI saját vizsgálata szerint a Telegramon és különféle fórumokon viszont ezrével kínálnak eladói fiókokat, amelyek ára néhány száztól a több ezer dollárig terjed, ha sok éves múlttal és tiszta előtörténettel rendelkező profilokról van szó. Az Amazon szabályai szerint is tiltott tranzakciók célja pedig nyilvánvalóan az, hogy a szélhámosok megkerülhessék az ellenőrzéseket.

A csalók csalnak, az Amazon védekezik

Az új kereskedőket ugyanis többféle módon káderezik a videohívásoktól kezdve a székhely megerősítésére küldött levelekig, de ha egy fiók ezen már átesett, akkor ilyesmitől többé nem kell tartania. A BI szerint a profilokkal seftelő brókerek esetenként annyira biztosak a dolgukban, hogy még pénzvisszafizetési garanciát is vállalnak, ha a tőlük vásárolt fiókokat az Amazon mégis letiltaná, mások pedig virtuális magánhálózatokat is kínálnak a fizikai lokációk hamisítására, vagy esetenként valódi személyek ellopott azonosságát kínálják az eladásra kínált fiókokhoz.

A cikkből kiderül, hogy az identitáslopások áldozataihoz néha több száz visszaküldött termék érkezik az elégedetlen amazonos vásárlóktól. A BI ezzel kapcsolatban az Amazon szóvivőjét is idézi, aki közleményben szögezte le, hogy a cég agresszívan küzd a csalás minden formája ellen, tavaly pedig több mint 900 millió dollárt és 12 ezer ember munkáját tette bele a vásárlók, márkák vagy értékesítési partnerek védelmébe. A vállalat ennek értelmében piacvezető megoldásokkal ellenőrzi az eladók személyazonosságát és a terméklisták hitelességét.

Részletek a Business Insider riportjában »

Közösség & HR

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.