Mobilitás

Lebuktatta az OpenSignal az amerikai 5G-t, alig gyorsabb a 4G-nél

A felhasználók agyának rózsaszín köddel borításában profik a szolgáltatók. Meglehet, túl bonyolult is a technológia.
 
Önvezetés? Egyelőre a sávot is nehéz tartani
Vezetést támogató rendszereket teszteltek Amerikában. Kiderült, hogy esőben jelentősen romlik ezeknek a ma már széles körben használt technológiáknak a hatékonysága.
Nem lesz HoloLens az amerikai katonák karácsonyi csomagjában
Az USA hadserege jövőre tolta a Microsoft kiterjesztett valóságot biztosító headsetjeinek gyakorlati bevezetését. Az ok minden bizonnyal a nem megfelelő teszteredményekben keresendő.
A Citrix is belép a böngészőpiacra. Ja, mégsem
Az új fejlesztést pontosabb lenne olyan Chromium-alapú alkalmazásfuttatási környezetnek nevezni, ami megtévesztésig hasonlít egy böngészőre.
Négylábú robotkatonákat küldene terepre Szingapúr
Az ázsiai városállam területért felelős ügynöksége az amerikai Ghost Robotics segítségével emelné magasabb szintre a védelmi képességeket.
Árnyalódott a hazai bankok véleménye a fintechekről
Félelmetes, hogy milyen rövid idő alatt szerzett félmillió ügyfelet a Revolut Magyarországon, fogalmazott egy banki vezető a Portfolio tegnapi konferenciáján.
Dell: ha nem a jövő problémáit oldjuk meg, akkor nekünk annyi
A Dell Technologies meghatározó szerepet szán magának az új típusú 5G-hálózatok globális bevezetésében, és a multi-cloud korszakban is konzisztens megoldásokat biztosítana ügyfeleinek.
A G7-eknek már van közös álláspontjuk a digitális pénzről
Egy nagyon laza ajánlást fogalmaztak meg a hét ország pénzügyminiszterei, amely a közös szabványok alapja lehet.
Covid és digitalizáció: mit mutatnak a hazai számok?
Sokféle vélemény hangzott el a Covid magyarországi hatásáról. A Corvinus kutatóinak segítségével megnéztük, a számok visszaigazolják-e a véleményeket. Dr. Fehér Péter (Budapesti Corvinus Egyetem) írása.
CIO Podcast #23: Hogyan nyerj meg egy válságot?
Aki válaszolt: Szigetvári József, a Szállás.hu Zrt. vezérigazgatója. A CIO Hungary 2021 konferencia nagy sikerű nyitó előadásának felvétele.
Nem elégszik meg a valódi adatokkal, mesterséges adatokat vásárol a Facebook
A közösségi hálózat felvásárolja az AI.Reverie nevű, szintetikus adatok előállításával foglalkozó startupot, ami a kommentárok szerint jól mutatja az új technológiai szegmensben rejlő lehetőségeket.
Míg korábban a kínálat szűkösségén fanyaloghattunk, most inkább a bőség zavara viheti tévútra a vállalatokat.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.