Biztonság

Fél Ausztráliát letölthették egy hekkertámadásban

A kontinensnyi ország második legnagyobb telkójánál történt súlyos incidens. A vizsgálatok még tartanak, de akár 10 millió ügyfél személyes adata is illetéktelen kezekbe kerülhetett.
 
Az Interpolig jutott a Terraform Labs és alapítója ügye
A stablecoint kiadó dél-korei vállalat összeomlása súlyos csődhullámot indított a kriptovilágban. Az alapító-vezetőt csalással vádolják, csak épp senki sem tudja, hol van.
Nem akarják egyedül cipelni terheiket az európai távközlési szolgáltatók
A tervezés, az energia, az alapanyagok és az eszközök ára is elszállt, így a legnagyobb operátorok szerint legfőbb ideje, hogy a hálózatfejlesztésekből profitáló online üzletek is kivegyék a dologból.
Kiberbűnözők szuper kiberspajszerévé kezd válni a Noberus
Eddig csak zsarolásra használták, de egyre több extra kiegészítő funkciót kap. Hitelesítő adatokat is lehet vele lopni. Fontosabb célpont lett a Veeam adatbázisa.
Távmunka: a megélhetés költségei mellé felzárkóznak a bejárás költségei is
Ahogy egyre többen térnek vissza részben vagy teljes munkaidőben az irodába, egyre többen számolgatják azt is, hogy mibe fog ez kerülni nekik.
Budapestre jön és munkatársakat keres az Innovecs
A cégek digitális transzformációját segítő, szédítő tempóban növekvő vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak a csapattagok igényeire és jólétére.
Szorgos méhekként nyomtathatnak épületeket a drónrajok
A kísérleti módszer a világtól elzárt, nehezen megközelíthető helyeken könnyítheti meg az építők dolgák.
Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni
Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
Mit kezdjünk az etikai kérdésekkel a mesterséges intelligencia korában?
Az MI-technológiák gyors fejlődése jogi és morális megfontolásokból is megkövetelné az etikai normák betartását, nem teljesen függetlenül az üzleti megfontolásoktól sem.
Adatkezelési trükközés miatt perlik a Metát
Legalábbis erre hivatkozva nyújtottak be több csoportos keresetet a héten a világ legnagyobb közösségi birodalma ellen. A vállalat szerint ők mindent rendesen csinálnak.
Négy éve alatt duplázna Marc Benioff a Salesforce-szal
Hatalmas növekedési tervekről beszélt a társ-vezérigazgató a vállalat éves szakmai és partnerkonferenciája kapcsán.
Hirdetés

Budapestre jön és munkatársakat keres az Innovecs

A cégek digitális transzformációját segítő, szédítő tempóban növekvő vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak a csapattagok igényeire és jólétére.

Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.