Vége a preview időszaknak, mostantól az androidos felhasználók is elérhetik a végleges Word, Excel vagy PowerPoint alkalmazásokat a Play áruházban.

Tavaly novemberben indult el a Microsoft androidos akciója, amelynek keretei között – először meghívásos rendszerben – a kiválasztottak hozzájuthattak a mobilos Office alkalmazások preview-jához. A meghívásos modell korlátozásait január elején oldották fel, hogy csak a meghívottak tölthetik le az appok preview-ját, miután elkészültek az irodai appok ARM alapú táblagépekre és KitKat vagy Lollipop kiadásokra fejlesztett változatai is.

A vállalat csütörtökön jelentette be, hogy az androidos mobilfelhasználók már elérhetik a végleges Word, Excel vagy PowerPoint alkalmazásokat a Play áruházban, ezzel együtt pedig megjelent egy iPhone és iPad készülékekhez kiadott Outlook applikáció is – utóbbit az androidosok a következő preview kiadásban használhatják majd. Mint kiderült, a Microsoft tervei között a windowsos eszközökre szánt új, érintőképernyős felhasználásra szabott Office alkalmazások is szerepelnek, amelyek a Windows 10-zel együtt jelennek meg.

Ezzel az iparági szabványnak számító Office mindkét igazán jelentős platform, az iOS és az Android alatt is ingyenesen hozzáférhető, méghozzá a korábbi megszorítások– például a dokumentumok szerkesztésének vagy a mentésének letiltása – nélkül. Mindez a gyártó mobilos bázisának bővítését célozza, hogy a későbbiekben tényleges felhasználói tapasztalatokkal rendelkező ügyfeleket győzhessen meg a teljes értékű, online Office 365 előfizetések megvásárlásáról.

A Microsoft mindezzekl újabb mérföldkőhöz érkezett a mobilos Office termékek terjesztésének megújításában, hogy a mobil térben újra felépítse romokban heverő jelenlétét, és visszaszerezze versenytársaitól a kezdeményezést. A stratégia az Apple ökoszisztémáján belül már bejött, a Microsoft legalábbis arról számolt be, hogy március óta több mint 80 millióan telepítették irodai alkalmazásait valamilyen iOS alapú mobil eszközre.

Mobilitás

Minden második megzsarolt szervezet fizet a feloldókulcsért

A Proofpoint kutatása szerint a szervezetek kétharmadát érte támadás. A zsarolók pedig egyre mohóbbak.
 
Nyakunkon a ransomware 2.0, de szerencsére van ellenszer az elődeinél fejlettebb fenyegetésekre.

a melléklet támogatója az Euro One

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.