Távozik Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes, utódja a DT-től érkezik. Az irányítási struktúra is átalakul.
Hirdetés
 

Saját kezdeményezésére távozik a Magyar Telekomtól Szabó János gazdasági vezéigazgató-helyettes (a fenti képen balra). Helyére a Deutsche Telekom európai szegmensének jelenlegi műszaki kontrolling vezetője, Darja Dodonova (a fenti képen jobbra) érkezik – jelentette be a vállalat. Egyidejűleg átalakítják az irányítási struktúrát is. Szabó János közel 17 évet dolgozott a távközlési cégnél: tíz évig volt kontrollingigazgató, majd 2013 áprilisától gazdasági vezérigazgató-helyettes.

Darja Dodonova a Deutsche Telekom Csoport központjából érkezik a magyar vállalathoz. A diplomáját Szentpéterváron szerző pénzügyi szakember az ezredfordulón a Deutsche Telekomnál még gyakornokként kezdte karrierjét. A vállalatnál töltött 19 év alatt hat évig Slovak Telekonál és a T-Mobile Csehországnál is betöltött vezető pozíciókat kontrolling területen. 2017 januárjában nevezték ki az európai szegmens műszaki kontrolling vezetői posztjára.

A vállalat igazgatósága döntése értelmében 2020. január 1-i hatállyal egyszerűsíti is az irányítási struktúráját. Az Ügyvezető Bizottság feladatai és hatáskörei részben az Igazgatósághoz, részben a vezérigazgatóhoz és a vezérigazgató-helyettesekhez kerülnek – írja Szabó távozásának bejelentésével egy időben a Telekom. Az Ügyvezető Bizottság mint döntéshozó testület megszűnik, és a jövőben az agilis módszertan szerint ún. Leadership Squadként működik tovább. Az igazgatóság hatékonyabb felsővezetői döntéshozatalt remél az átalakítástól.

A vállalat működése is változik, szintén jövő év január 1-i hatállyal a kis- és középvállalati szegmenst a lakossági szegmenssel együtt az integrált, Customer Facing Unit elnevezésű szervezeti egység szolgálja ki.

Mindeközben 450 embert is elküldenek

A napokban még egy fontos változás történt a távközlési vállalatnál: megállapodott az érdekképviseletekkel 450 fős leépítésről, valamint a nem vezető beosztású dolgozókat érintő, átlagosan 5 százalékos mértékű bérfejlesztésről. Január 1-től egységesítik a cafeteria keretében adott juttatásokat a jelenleg nyújtott legmagasabb értéken, munkaköri besorolástól függetlenül.

A leépítést 2020 első negyedéve során hajtják végre, míg a bérelemést április 1-étől érvényesítik. Mint a vállalat közleménye írja, a munkavállaló önként is jelezhetik távozási szándékukat a vezetőknek. A távozók újra-elhelyezkedését az ún. Esély program keretén belül aktív álláskereséssel, munkaerőpiaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatják majd.

A béremeléssel együtt a leépítésektől – a végkielégítések nélkül – a személyi jellegű költségek 3 százalékos csökkenését várja 2020-ban a vállalat az idei kiadásokhoz képest.

Közösség & HR

Japánban tényleg komolyan gondolják a repülő autókat

A SkyDrive nevű startup technológiai befektetők és a japán kormányzat támogatását is élvezi az árában és méretében is a hagyományos autókat idéző légi járművek fejlesztésében.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.