Távozik Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes, utódja a DT-től érkezik. Az irányítási struktúra is átalakul.

Saját kezdeményezésére távozik a Magyar Telekomtól Szabó János gazdasági vezéigazgató-helyettes (a fenti képen balra). Helyére a Deutsche Telekom európai szegmensének jelenlegi műszaki kontrolling vezetője, Darja Dodonova (a fenti képen jobbra) érkezik – jelentette be a vállalat. Egyidejűleg átalakítják az irányítási struktúrát is. Szabó János közel 17 évet dolgozott a távközlési cégnél: tíz évig volt kontrollingigazgató, majd 2013 áprilisától gazdasági vezérigazgató-helyettes.

Darja Dodonova a Deutsche Telekom Csoport központjából érkezik a magyar vállalathoz. A diplomáját Szentpéterváron szerző pénzügyi szakember az ezredfordulón a Deutsche Telekomnál még gyakornokként kezdte karrierjét. A vállalatnál töltött 19 év alatt hat évig Slovak Telekonál és a T-Mobile Csehországnál is betöltött vezető pozíciókat kontrolling területen. 2017 januárjában nevezték ki az európai szegmens műszaki kontrolling vezetői posztjára.

A vállalat igazgatósága döntése értelmében 2020. január 1-i hatállyal egyszerűsíti is az irányítási struktúráját. Az Ügyvezető Bizottság feladatai és hatáskörei részben az Igazgatósághoz, részben a vezérigazgatóhoz és a vezérigazgató-helyettesekhez kerülnek – írja Szabó távozásának bejelentésével egy időben a Telekom. Az Ügyvezető Bizottság mint döntéshozó testület megszűnik, és a jövőben az agilis módszertan szerint ún. Leadership Squadként működik tovább. Az igazgatóság hatékonyabb felsővezetői döntéshozatalt remél az átalakítástól.

A vállalat működése is változik, szintén jövő év január 1-i hatállyal a kis- és középvállalati szegmenst a lakossági szegmenssel együtt az integrált, Customer Facing Unit elnevezésű szervezeti egység szolgálja ki.

Mindeközben 450 embert is elküldenek

A napokban még egy fontos változás történt a távközlési vállalatnál: megállapodott az érdekképviseletekkel 450 fős leépítésről, valamint a nem vezető beosztású dolgozókat érintő, átlagosan 5 százalékos mértékű bérfejlesztésről. Január 1-től egységesítik a cafeteria keretében adott juttatásokat a jelenleg nyújtott legmagasabb értéken, munkaköri besorolástól függetlenül.

A leépítést 2020 első negyedéve során hajtják végre, míg a bérelemést április 1-étől érvényesítik. Mint a vállalat közleménye írja, a munkavállaló önként is jelezhetik távozási szándékukat a vezetőknek. A távozók újra-elhelyezkedését az ún. Esély program keretén belül aktív álláskereséssel, munkaerőpiaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatják majd.

A béremeléssel együtt a leépítésektől – a végkielégítések nélkül – a személyi jellegű költségek 3 százalékos csökkenését várja 2020-ban a vállalat az idei kiadásokhoz képest.

Közösség & HR

Így vettem hatezer forintért Microsoft Office-t. Ön ne vegyen

Sajnos az ajánlat mellett nem volt ott, amit a híres bűvész, Rodolfo minden trükkje előtt elsütött: „Figyeljék a kezemet, mert csalok!” Sokan bedőltek a trükknek. Girardi Kornél (IPR-Insights) írása.
 
Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.