Johancsik Tibort, akit tavaly az Év Informatikai Vezetőjének választottak, Csányi Péter váltja.

Vezetőváltás történt az OTP IT divíziójának élén. Johancsik Tibor informatikai vezérigazgató-helyettes a mai nappal közös megegyezéssel távozik a banktól. Helyére Csányi Péter, az OTP eddigi digitális fejlesztési és értékesítési ügyvezető igazgatója érkezik – jelentett be ma a bank egy a befektetőknek kiadott tájékoztatóban. Csányi Péter vezérigazgató-helyettesi kinevezését követően foglalja el az új pozíciót.

A közlemény kitér arra is, hogy az igazgatóság hamarosan dönt az IT-divízió tevékenységének és létszámának kibővítéséről, amely – a vezető testület pozitív döntése esetén – Digitális Divízió néven működik tovább.

Az OTP bank köszönetét fejezte ki Johancsik Tibornak a pénzintézet informatikai üzemeltetési és fejlesztési területén végzett munkájáért.

Csányi Péter korábban több évig dolgozott Londonban, először a Merrill Lynchnél, majd a Deutsche Banknál. 2011-ben tért vissza Budapestre, ahol öt évig a McKinsey munkatársa, majd 2016-tól az OTP bank igazgatója volt.

Az Év Informatikai Vezetője távozik

A Portfoliónak a bank a változásokkal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy amennyiben az igazgatóság jóváhagyja a tervezett szervezeti változásokat, komolyabb átalakítások jöhetnek a vállaltnál, amelynek célja, hogy a korábbinál nagyobb hangsúlyt kapjon az üzleti és az IT területek összhangjának megteremtése. A bank régiós szinten is erősíteni szeretné a digitális fejlesztési képességét.

Johancsik Tibor 2016-ban került az IT divízió élére, miután az OTP felvásárolta az általa 13 éven át irányított Jet-Solt. A BME villamosmérnöki karának elvégzése után a SZTAKI kutatója lett, de mellette az akkori Külkereskedelmi Főiskolán is diplomát szerzett. Dolgozott szállítói oldalon, majd némi indexes kitérővel (az ezredforduló után egy évig az Index operációs vezetője) 2003-ban az elsősorban pénzügyi szolgáltatóknak rendszereket fejlesztő Jet-Solhoz igazolt vállalatvezetőnek.

IT-vezetői munkájának megkoronázásaként tavaly elnyerte a Vezető Informatikus Szövetsége (VISZ) által évente adományozott Év Informatikai Vezetője díjat. A VISZ elnöksége Johancsik munkásságának értékelésében a szakember innovációra való maximális nyitottságát, valamint az üzleti és IT-szakmai szemlélet összhangolásáért tett erőfeszítéseit emelte ki.

Közösség & HR

Jövőre most már tényleg jöhet a Google okosórája

A keresőóriás saját gyártású órájáról évek óta tartó pletykák idén felerősödtek. A legutóbbi értesülések alapján a projekt jól halad, és akár már 2022 tavaszán debütálhat a referenciaként funkcionáló eszköz.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.