Johancsik Tibort, akit tavaly az Év Informatikai Vezetőjének választottak, Csányi Péter váltja.

Vezetőváltás történt az OTP IT divíziójának élén. Johancsik Tibor informatikai vezérigazgató-helyettes a mai nappal közös megegyezéssel távozik a banktól. Helyére Csányi Péter, az OTP eddigi digitális fejlesztési és értékesítési ügyvezető igazgatója érkezik – jelentett be ma a bank egy a befektetőknek kiadott tájékoztatóban. Csányi Péter vezérigazgató-helyettesi kinevezését követően foglalja el az új pozíciót.

A közlemény kitér arra is, hogy az igazgatóság hamarosan dönt az IT-divízió tevékenységének és létszámának kibővítéséről, amely – a vezető testület pozitív döntése esetén – Digitális Divízió néven működik tovább.

Az OTP bank köszönetét fejezte ki Johancsik Tibornak a pénzintézet informatikai üzemeltetési és fejlesztési területén végzett munkájáért.

Csányi Péter korábban több évig dolgozott Londonban, először a Merrill Lynchnél, majd a Deutsche Banknál. 2011-ben tért vissza Budapestre, ahol öt évig a McKinsey munkatársa, majd 2016-tól az OTP bank igazgatója volt.

Az Év Informatikai Vezetője távozik

A Portfoliónak a bank a változásokkal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy amennyiben az igazgatóság jóváhagyja a tervezett szervezeti változásokat, komolyabb átalakítások jöhetnek a vállaltnál, amelynek célja, hogy a korábbinál nagyobb hangsúlyt kapjon az üzleti és az IT területek összhangjának megteremtése. A bank régiós szinten is erősíteni szeretné a digitális fejlesztési képességét.

Johancsik Tibor 2016-ban került az IT divízió élére, miután az OTP felvásárolta az általa 13 éven át irányított Jet-Solt. A BME villamosmérnöki karának elvégzése után a SZTAKI kutatója lett, de mellette az akkori Külkereskedelmi Főiskolán is diplomát szerzett. Dolgozott szállítói oldalon, majd némi indexes kitérővel (az ezredforduló után egy évig az Index operációs vezetője) 2003-ban az elsősorban pénzügyi szolgáltatóknak rendszereket fejlesztő Jet-Solhoz igazolt vállalatvezetőnek.

IT-vezetői munkájának megkoronázásaként tavaly elnyerte a Vezető Informatikus Szövetsége (VISZ) által évente adományozott Év Informatikai Vezetője díjat. A VISZ elnöksége Johancsik munkásságának értékelésében a szakember innovációra való maximális nyitottságát, valamint az üzleti és IT-szakmai szemlélet összhangolásáért tett erőfeszítéseit emelte ki.

Közösség & HR

Kínában sem megy simán a robotaxik bevezetése

Az önvezető konkurencia megjelenését meglehetősen rossz néven veszik az érintett területeken dolgozó taxisok.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.