A kínai gyártó az amerikai szankciók ellenére komoly fejlesztésekkel igyekszik meghatározó márka maradni a mobilos szegmensben.

Több csúcskategóriás termékkel frissíti konzumer piacra szánt elektronikai eszközeinek portfólióját a Huawei. A vállalat hazai terepen, azaz Kínában mutatta be az újdonságokat, amelyek a tervek szerint hamarosan Európában is elérhetők lesznek. Az okostelefonos arzenál két modellel bővül, de új notebook, okosóra és füllhalgató is szerepelt a csütörtöki bemutató programjában.

Karcsú teremtés

Talán mind közül a legérdekesebbnek a Mate X3 mobil ígérkezik, amely igencsak impresszív fizikai mutatókkal bír ahhoz képest, hogy két képernyővel felszerelt, hajlítható telefonról beszélünk. A modell egy 6,4 hüvelykes külső kijelzővel rendelkezik, széthajtva pedig munkára fogható a 2224x2496 képpontos, 7,85 hüvelykes belső képernyő.

A telefon ennek ellenére meglepően könnyű, mindössze 239 grammot nyom, amihez szépen passzol kihajtott állapotban alig 5,3 mm-es vastagsága (amit így inkább vékonyságnak kellene hívni). Összehasonlításképpen: mindkét szám kisebb, mint amennyit például a Galaxy Z Fold 4 tud felmutatni. A Samsung hajlítható készüléke 263 gramm, kibontva pedig 6,3 mm széles.

A vállalati tájékoztató szerint a Mate X3 szabadon álló zsanérral rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a telefont különböző szögekben (például 90 fokban) meghajtva is lehet használni. Kamerák szempontjából a ma már alapvetőenk számító 1+3-as elosztással van dolgunk. A 8 megapixeles előlapi kamera mellett a túloldalon egy 50 megapixeles fő kamera, egy 13 megapixeles ultraszéles kamera és egy 12 megapixeles, periszkóp stílusú telefotó kamera teszi teljessé a palettát.

Érdemes még kitérni a készülék IPX8-as minősítésére. Ez alapján a mobilt akár egy méterrel is a víz alá nyomhatjuk minden káros következmény nélkül, ami hajlítható telefonoknál kifejezetten szokatlan képesség.

És a többiek

A csütörtöki premieren debütált ezen kívül a P60 Pro okostelefon, a MateBook X Pro notebook, a WATCH Ultimate okosóra és a FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató is. A Huawei azt tervezi, hogy az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek. Az itteni bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó. Akkor derül majd ki, hogy pontosan mikor kezdődik az új okostelefonok és a MateBook X Pro notebook európai értékesítése.

Konzumer tech

A MIT-en kitalálták, hogyan tanulhatja meg az MI az állatok nyelvét

Egyelőre nem lesz a mesterséges intelligenciából Dr. Dolittle, de a kísérletek közelebb vihetnek bennünket a természet mélyebb megértéséhez.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.