Lubor Zatko október 1-jétől irányítja a hálózat és az IT-architektúra fejlesztését és üzemeltetését a nagyvállalatnál.

A Slovak Telekomtól érkezik a Magyar Telekom október 1-jével munkába álló új műszaki vezérigazgató-helyettese. Lubor Zatko egyben a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának is tagja lesz – jelentette be a vállalat.

Lubor Zatko

A 45 éves szakember Pozsonyban, a Szlovák Műszaki Egyetem Informatikai és Elektrotechnikai Karán szerzett mérnöki diplomát. Szakmai pályafutását 1997-ben a SIRIUS VD-nél kezdte, ahol a műszaki terület vezetője volt. 2000-ben a Cesky Mobile szenior hálózatüzemeltetési vezetője, majd üzemviteli és informatikai üzemeltetési igazgatója lett. 2004-től pénzügyi cégeknél dolgozott, először a First Data International regionális informatikai és üzemeltetési igazgatója, majd 2008-tól a Barclaycard vezető technológiai partnere. 2009 januárjában tért vissza a telekommunikációs szektorba a Slovak Telekom szenior informatikai tanácsadójaként, majd 2010-től a vállalat technológiai stratégiai-, architektúra- és gazdálkodási teljesítmény-menedzsment vezetője lett. 2016 júniusában nevezték ki a vállalat hálózatfejlesztési és létesítési igazgatójává. A Magyar Telekomhoz ebből a pozícióból érkezik.

A magyar távközlési vállalatnál ő felel a teljes csoport hálózatfejlesztési és üzemeltetéséért, az IT-architektúra-fejlesztéséért és -üzemeltetésért, emellett irányítja a vállalat műszaki stratégiáját és nagykereskedelmi tevékenységét is.

Az előző műszaki vezérigazgató-helyettes, a Kim Kyllesbech Larsen, aki 2017-től töltötte be ezt a pozíciót, 2018 júliusától visszatért a Deutsche Telekomhoz, azóta a műszaki vezérigazgató feladatait is Rékasi Tibor vezérigazgató látta el.

Közösség & HR

Bezúzza okostelefonos VR-szemüvegét a Google

A mobilról működtethető Daydream nem igazán érdekelte a felhasználókat, a társaság innentől a kiterjesztett valóságra és az AR alapú szolgáltatásokra koncentrál.
 
Hirdetés

A gyártóipar digitális ébredése

Hogyan teremtenek új generációs ügyfélélményt a digitális platformok?

Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.