Redmond megunta, hogy a sajtóban sorra jöttek ki a bennfentes információk hamarosan debütáló, kompakt játékgépéről. Itt vannak az immár hivatalos adatok.

Több évre nyúlik vissza a találgatás azzal kapcsolatban, milyen új taggal szeretné kibővíteni az Xbox konzolcsalád portfólióját a Microsoft. Augusztusban aztán egy csomagolás "buktatta le" a céget, amiből világossá vált, hogy valóban érkezik egy kompakt változat, méghozza Xbox Series S néven. A hét elején egy újabb, egészen konkrét adatokat tartalmazó szivárogtatási hullámot követően aztán a gyártó végül megunta a pletykálkodást.

 

 

Amint a fenti Twitter-bejegyzésből kiderül, azért a cég olyan nagyon nem árasztotta el hivatalos információkkal az érdeklődőket. Annyi bizonyos, hogy valóban Series S név alatt érkezik majd a gép, amelyért csak 299 dollárt kell fizetni, mégis új generációs játékélménnyel csábít. A Microsoft a legkisebb Xboxszal kapcsolatban hamarosan újabb részleteket ígért.

Ezt tudni eddig

További hivatalos tájékoztatás nélkül is egyértelmű, hogy a termék nagyjából harmadakkora, mint egy "rendes" Xbox, ami sok nappaliban komoly előny is lehet, hiszen így kényelmesebben elférnek egymás mellett, alatt a különböző szórakoztatóelektronikai eszközök.

A bennfentesek azt is tudni vélik, hogy a kisebb változat a szintén idénre várt Series X sok belső elemét tartalmazza, de valamivel kisebb teljesítményű CPU és grafikuscsip dolgozhat majd benne. Természetesen a méretből eredően az Series S-ben nem lesz lemezes meghajtó. A két kontrollernél alig nagyobb minikonzol legmeghatározóbb külső jegyét az óriási szellőzőnyílás adja, amely mögött minden bizonnyal egy hasonlóan termetes ventilátor igyekszik majd megfelelő hőmérsékleten tartani a rendszer elektronikus elemeit.

Bár a Microsoft ezt még nem erősítette meg, a debütálási dátumról is megjelentek már tippek. Ezek szerint november 10-én indul az értékesítés. Aki nem akar/tud 300 dollárt sem kifizetni a gépért, annak több régióban lehetősége lesz az Xbox All Access programon keresztül megszerezni a Series S-t. Ez a két éve, elsőként az USA-ban bevezetett konstrukció tulajdonképpen egy kamatmentes részletfizetésnek fogható fel, ahol a "bérlő" nem csak a gépet kapja meg, de két évre előfizetővé válik az online játékot biztosító Xbox Live Goldra, illetve az Xbox Game Passt is eléri vele, amellyel több mint száz játékhoz lehet hozzáférni. A minden egyben előfizetés 25 dollárba kerül majd, és az ügyfél két év után teljes jogú tulajdonossá válik.

Ami a nagyobb testvért illeti, a Series X 499 dolláros áron kerülhet boltokva, az All Access konstrukciót pedig 35 dollárért kínálja majd hozzá Redmond.

Konzumer tech

Forbes: egyelőre riasztóan gagyi a Meta metaverzuma

A Horizon Worlds világát népszerűsítő képek és demók eddig kiábrándítóan festenek, és az sem világos, hogy a Meta vezetői ezt ugyanúgy érzékelnék, mint az egyszeri felhasználók.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.