Két japán gyártó szinte egy időben, a kánikulai időszak kezdetekor debütált különleges megoldásával.
Hirdetés
 

Miért szorítkoznánk a helyhez kötött hőmérsékletszabályozáshoz, ha megtehetjük ezt személyre szabottan is? Valahogy így gondolkodhatott a Sony és a Fujitsu General is, amikor zöld utat adtak saját megoldásaik fejlesztéséhez. A két japán vállalat azonban teljesen más technikát és eltérő üzleti modellt álmodott meg.

Erre is van már app

A Sony a héten kezdte meg a Reon Pocket értékesítését. Az apró szerkezetet egy speciális pólóba kell helyezni, ami így viselője nyakának hátsó részére kerül. A természetesen mobiltelefonos alkalmazással irányítható miniklíma képes a hő elnyelésére és termelésére is, azaz nem csak a nyári kánikulában, de télen is hasznos kiegészítő lehet.
 

 

A termék nagyvállalathoz képest szokatlan módon, közösségi finanszírozást követően valósult meg. A Reon Pocketre tavaly 66 millió jen (bő 190 millió forint) gyűlt össze, ami elegendőnek bizonyult a kereskedelmi forgalmazás beindításához.

Az egyelőre online és japán boltokban kapható eszköz 13 ezer jenbe kerül, a speciális póló hozzá pedig további 1800 jen, azaz a kettő együtt átszámítva nagyjából 43 ezer forintot kóstál. Bár az ár kicsit magasnak tűnik, a hordozható klíma valószínűleg így is jól fog fogyni azon irodai dolgozók körében, akiknek rendszeresen kell "terepre" menni.

Temperature-as-a-Service

Szintén júniusban indult be a Fujitsu General hasonló kényelmi funkciót biztosító megoldása, a Cómodo gear értékesítése. Ez tulajdonképpen egy high-tech nyakláncként is felfogható, amely a nyaki artéria területére kifejtett hűtéssel képes enyhülést hozni a legnagyobb kánikulában is.

 

 

A megoldás különlegességéhez maga az üzleti modell is hozzájárul. A terméket ugyanis nem megvenni, hanem bérelni lehet. A Fujitsu olyan cégeknek szeretné mindezt szolgáltatásként értékesíteni, ahol a dolgozóknak ilyen-olyan okok miatt nem lehet hagyományos légkondícionálást biztosítani - kézenfekvő példa lehet ilyenre az építőipar.

Az árképzés részletei egyelőre nem ismertek, de beszámolók szerint az egységenként fizetendő havi bérleti díj mindenképpen alatta marad a 10 ezer jenes (kb 29 ezer forint) szintnek.

Konzumer tech

Az Excel miatt változik az emberi gének jelölése

Az autocorrect funkció mostanra őrölte fel a tudósok türelmét, és inkább saját nevezéktanukat módosítják, mint hogy a program egyfolytában dátummá alakítsa az egyes jelöléseket.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.