A közösségi oldal a Gyűjtemények és Közösségek funkcióra fókuszálva alakul át.

Nem egy cikkben foglalkoztunk a Google+ sorsáról a közelmúltban, illetve azzal az úttal, amit a közösségi oldal bejár. Az évek során elég gyorsan kiderült, hogy nem lesz, lehet a Facebookot megszorítani, de maga a Google ezt csak az utóbbi időkben kezdte nyíltan beismerni. A hamarosan következő átalakítások egyértelműen mutatják, hogy a jövőben már nem az egyes felhasználók, hanem az általuk alkotott közösségek lesznek fontosak.

Nem veszett el, csak átalakult

A folyamatokat a még 2012 végén bemutatott Communities, vagy Közösségek funkció indította be. Ez a közös érdeklődésű (pl., lakberendezés, filmek, technológia, főzés) felhasználókat gyűjti egybe, amivel egyedi, de követhető teret ad a beszélgetésnek, a tapasztalatok, fotók, élmények megosztásának. A Közösségek sikere jelezte, hogy a Google+ másról szól, mint addig, és ez lehet az az út, amivel elkerülhető a Facebookkal való állandó összevetés.

Idén májusban egy újabb funkció debütált a Google+-on belül, ami első hallásra nem sokban különbözik a Közösségektől. Ez a Gyűjtemények (Collections), ami szintén azt teszi lehetővé, hogy a felhasználók egy téma köré szervezzék bejegyzéseiket, gondolataikat. Mégis abban különbözik a Közösségektől, hogy míg az egy széles körű, átfogó kör, a Gyűjtemények sokkal személyesebbek, egyedibbek és inkább egyfajta blogként működnek.

Nagy ütemben nőnek

A Google nem árult el részleteket arról, hogy pontosan milyen fejlődésen ment keresztül a két funkció, de annyit igen, hogy a felhasználók rákaptak a témák ilyen fajta követésére. A különböző Közösségekbe naponta átlagosan 1,2 millió csatlakozás történik, ami persze nem új felhasználói számot, hanem, inkább az aktivitást jelöl. A Google szerint a Gyűjtemények még ennél is népszerűbbnek bizonyultak, így elkerülhetetlenné vált a felületek áttervezése.

Ennek lényege, hogy a két funkció a frontvonalba kerül és mindkettő saját menüpontot kap. A Google+ hagyományos, a követett felhasználók aktivitását mutató felület továbbra is megmarad Home néven, eltűnik viszont, azaz a People (Emberek) menüpontba kerül minden, ami a követett személyekkel volt kapcsolatos.

Az új dizájn weben, illetve a mobilos alkalmazásokban egyaránt meg fog jelenni – utóbbi egy kis késéssel. A bevezetés folyamatos lesz: a felhasználó dönthet úgy, hogy megismerkedik az új szerkezettel, de egyelőre egyetlen kattintással vissza is állíthatja a korábbi verziót, amennyiben azt szeretné.

Közösség & HR

Így nyomja le a járvány az európai energiafelhasználást

Már csak néhány országban lehet valamivel magasabb a fogyasztás, mint amekkora tavaly ilyenkor volt. Az olaszok ezekben a napokban már majdnem 30 százalékos visszaesésben vannak, de a magyarországi felhasználás is jóval elmarad 2019 áprilisától.
 
Hirdetés

Hátrányból előnyt kovácsolhat, aki meglépi a digitális átállást - most ingyenesen

A Cisco ingyenes hozzáférést biztosít Webex együttműködési platformjához a most csatlakozóknak, illetve bővítette az ingyenesen elérhető szolgáltatáskínálatot meglévő ügyfeleinek.

Az innovatív lehetőségek tárháza, a szemmel is látható költségmegtakarítás lehetősége, a munkavállalók egyre fokozódó igénye ellenére egy globális járvány kellett ahhoz, hogy villámgyorsan elterjedjen a távmunka. Milyen feltételei vannak, és lehet-e legalább olyan hatékonyan dolgozni otthonról, mint az irodából?

a melléklet támogatója a Cisco Magyarország

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.