A jól értesült Mark Gurman szerint a jövő héten esedékes fejlesztői konferencia egyik újdonsága a szimplán csak Passwords néven futó jelszókezelő alkalmazás lehet.

Hétfőn indul és péntekig tart majd az idei Worldwide Developers Conference (WWDC), amelyen egy sor fontos bejelentést várnak az Apple részéről. A cégnek leginkább azt kell(ene) prezentálnia, hogy nem maradt állva a mesterséges intelligencia területén folyó versenyben. Az imigyen borítékolhatóan érkező új MI-funkciók mellett azonban több más dolog is debütálhat Cupertino hagyományos nyári fejlesztői seregszemléjén.

Az Apple-témában rendszeresen nagyon jól értesült Mark Gurman legutóbbi, a Bloomberg hasábjain közzétett jelentése szerint a vállalat többek között egy saját fejlesztésű, önálló jelszókezelő alkalmazást mutat majd be. A nemes egyszerűséggel csak Passwords (Jelszavak) néven futó app miatt leginkább a 1Password és LastPass alkalmazások fejlesztőinek fájhat a feje, hiszen ha a pletykák igazak, közvetlen versenytársai lesznek az almás óriásnak.

Egyszerűbbé tennék az életet

Az Apple-felhasználók eddig sem maradtak belső segítség nélkül a témában, hiszen az iCloud Keychain lehetőséget adott megfelelő biztonsági szintű jelszavak generálására és központi tárolására. Az így tárolt adatokat azonban viszonylag nehézkes volt elérni, mivel a Beállítások szekció alatt futott és onnan kellett kibányászni. 

Egy dedikált, önálló app nyilvánvalóan egyszerűsítené a helyzetet, miközben ezzel az Apple egy újabb ösztönzést ad a felhasználóknak arra, hogy ne "kóricáljanak el" féltve őrzött ökoszisztémájából.

A tűzhöz közeli forrásokból származó információk alapján a Passwords sok hasonlóságot mutat a már említett független jelszókezelő alkalmazásokkal. A remélt átállást az Apple természetesen zökkenőmentes(nek ígért) adatmigrációval teszi könyebbé a rivális programokból. A jelszavak a vállalat legújabb üdvöskéjén, a Vision Pro headsetjén is működni fognak, mint ahogy a Google Authenticatorhoz és az Authy-hoz hasonlóan támogatni fogja a kétfaktoros autentikációt is.

(Illusztráció: Apple)

Biztonság

Kínában sem megy simán a robotaxik bevezetése

Az önvezető konkurencia megjelenését meglehetősen rossz néven veszik az érintett területeken dolgozó taxisok.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.