Az üzenőalkalmazás 300 millió aktív felhasználója mostantól rövid hangüzeneteket is küldhetnek egymásnak.
Miközben a Facebook a Google és a többi nagyvállalat gyilkos harcot folytat a felhasználókért, addig egy mindössze 4 éve működő, 45 alkalmazottat foglalkoztató cég nagy lépésekkel halad előre. A WhatsApp egy világszerte óriási népszerűségnek örvendő mobilos üzenőalkalmazás, amely elérte a havi 300 milliós aktív felhasználói számot, aminek apropójából hamarosan egy új funkcióval bővül a szolgáltatáskínálat. 

Brékó, brékó!  Az Androidra, BlackBerry-re, iOS-re, Windows Phone-ra és Nokia mobilokra elérhető app segítségével hangüzenetek küldésére is lesz lehetőség, ami nem egyenlő a VoIP alapú telefonálással. Ez sokkal inkább a Push To Talkra hajaz (a felvétel alatt nyomva kell tartani egy gombot), amennyiben a hangüzeneteket rögzíthetünk és küldhetünk át az ismerőseinknek. A felvétel hossza nincs korlátozva, a küldés folyamatát végtelenül leegyszerűsítették, a küldő pedig az mikrofon ikon színének megváltozásából arról is értesül, hogy ha a címzett meghallgatta az üzenetet.Ez az adóvevőzésre hasonlító megoldás a készítők szerint azért lesz vonzó a felhasználók számára, mert sokkal egyszerűbb, gyorsabb egy üzenete begépelésénél – s nem mellesleg sokkal nagyobb poén is az egész. Bizonyos nyelvek (pl, a cirill betűket használó orosz) esetében ez a fajta üzenetküldés maga lesz a megváltás, hiszen a speciális karakterekkel való gyors gépelés nem a legkönnyebb ezekben az alkalmazásokban. A WhatsApp stábja büszke arra, hogy hat hónapja dolgoznak a funkció bevezetésén és az az összes elérhető (és korábban felsorolt) platformra egyidejűleg fog megjelenni az elkövetkező 24 óra leforgása alatt.

Gyorsan terjed  A platformfüggetlen alkalmazás 300 milliónál is több aktív felhasználója naponta 11 milliárd üzenetet küld és körülbelül 20 milliárd üzenete fogad naponta. A különbség abból adódik, hogy egy-egy üzenetnek több címzettje is lehet. De a képek küldésével kapcsolatban is komoly számokat jelentett be a vállalat: a felhasználók naponta 325 millió fotót osztanak meg egymással. Az előbb említett 300 millió felhasználót legnagyobb arányban (20-20 millió) Németország, Mexikó, India és Spanyolország adja, de Bruneiben és Hong Kongban annyira népszerű, hogy a teljes lakosság 70, illetve 50 százaléka használja azt.


Az Onavo mellékelt adatai alapján is egyértelműen látszik, hogy az iPhone használók között magasan a WhatsApp vezet, bár azt is fontos tudni, hogy ezek az adatok nem tartalmazzák az SMS-eket és az iMessage üzeneteket. 

Spekuláció a facebookos WhatsApp-felvásárlás
Már számítógépen is dübörög a Viber
Süllyed az SMS-hajó, lassan reagálnak a szolgáltatók 

Ahogy a legtöbb ilyen jellegű startupnál, a WhatsApp esetében is az a nagy kérdés, hogy egy ingyenesen letölthető és használható alkalmazással miként lehet pénzt szerezni. Mivel a vezetőség tisztában van azzal, hogy az alkalmazásban elhelyezett hirdetésekkel könnyen el lehet riasztani a felhasználókat, ezért pár hónappal ezelőtt éves előfizetési rendszert vezettek be.

Az app letöltése ingyenes, viszont 12 hónap eltelte után 1 dollárt kell fizetni, ami további egy évig biztosítja a használatot. Ezt a konstrukciót vezették be az iPhone felhasználók számára is, akik eddig magáért a letöltésért fizettek egy dollárt, most már viszont a WhatsApp letöltése ingyenes, de egy év után szintén fizetniük kell 0,99 centet.

A Snapchat alapítójának húga lenne a telefonszex Gattyánja

Már annyira a mainstream része az erotikus tartalmakat kínáló Quinn, hogy alapítóját, Caroline Spiegelt a finnek híres stratuprendezvényére, a Slush-ra is meghívták.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.