Piaci hírek

355 milliárd dollárt költ fejlesztésre a Samsung

A dél-koreai vállalat öt év alatt tervezi a hatalmas összeg elköltését, amelynek két fókuszpontja a csipgyártás és a biofarmácia.
 
CIO Podcast #34: Így virágzik az NFT-szubkultúra Magyarországon
Az idei CIO Hungray keynote előadója az elosztott rendszerek neves kutatója – és minő véletlen egybeesés: az első hazai NFT-műalkotást megvásárló műgyűjtő. A CIO Klub podcastban Kacsuk Péter előadása.
A Facebook úgy építi a metaverzumot, hogy nem ő építi a metaverzumot
A külső szemlélőnek esetleg úgy tűnhet, hogy a vállalatnak fogalma sincs, mit akar pontosan, de azt nagyon el szeretné adni.
Ez a legújabb őrület: csetbotokkal halásszák az adatokat a hekkerek
A hekkerek rájöttek, a csetbotok növelik a felhasználók zavarát, csökkentik az éberségüket, így pedig könnyebb kicsalni tőlük fontos adatokat.
Ez jobb, mint a napi Musk: adatközpontok a Holdon
A Lonestar Data Holdings a Hold felszíne alá telepített adatközpontokban őrizné az emberiség adatait.
Önmérsékletre ösztönzi hirdetőit a YouTube
A Google videós aranybányájában igyekeznek egyszerre kiszolgálni a felhasználók és a fizetős ügyfelek igényeit.
Az Apple hurcokodni próbál Kínából
Már nekik is sok lesz, ami az utóbbi időben a "világ gyárában" történik, így a termelésben egyre inkább Indiára és Délkelet-Ázsiára támaszkodnának.
Mélyütést mér az online azonosításra a deepfake
Egy biztonsági vállalat kísérletében 10-ből 9 rendszer elhasalt a szakemberek manipulált felvételekkel végrehajtott tesztjén.
Az IT-piac egyik kulcsszereplőjét zsákolná be a Broadcom
Több forrás is megerősítette, hogy az új célpont a VMware, melynek legnagyobb tulajdonosa Michael Dell.
Sanyarú kilátások a zombi startupok előtt
A BI riportja szerint sok technológiai startup kerül mostanában nehéz helyzetbe, amelyeknél a vezetői megbeszélések hangulatát a másnapos reggelekhez hasonlítja.
A texasi főügyész is rászállt a Google inkognitómódjára
A vádak szerint a felhasználók rosszul hiszik, hogy a privát böngészés során nem figyeli őket a Google, a társaság szerint pontatlan és elavult állításokról van szó.
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.