A világ egyik legjelentősebb bérgyártója közölte, a vártnál hamarabb sikerült elég dolgozót toboroznia Kínában ahhoz, hogy a "szezonális keresletet" kielégíthessék.
Hirdetés
 

Miközben a világ nagyobbik részének még csak most kell valahogy úrrá lennie a koronavírus okozta válsághelyzeten, a járvány kindulási pontján, Kínában már a gazdaság minél teljesebb újraindításán dolgoznak. Erre utal a Hon Hai Precision Industry, azaz ismertebb nevén a Foxconn közleménye is, amelyben a cég a vártnál is gyorsabb pozitív fejleményekről számol be.

Indulhat a meló

A tajvani bérgyártó hatalmas tényező a globális gazdaságban, így nagyon nem mindegy, a szervezetnél miként tudják kezelni a válságot. A jelek szerint elég jól, hiszen a Foxconn a tervezett menetrendnél előbb tudott annyi munkást csatasorba állítani kínai egységeiben, amennyivel már képes kielégíteni a megrendelői igényeket.

Az üzemek február folyamán jórészt teljes leállásra voltak kényszerítve, ám ahogy javult a helyzet, úgy nyílt meg a termelés beindításának lehetősége. Március folyamán azonban még ez nem ment könnyen. Hiába kaptak zöld lámpát a kormányzattól a gyárak az újraindulásra, a kellő számú munkaerő továbbra is lehetetlenné tette a kapacitások optimális kihasználását, mivel továbbra is érvényben voltak utazási korlátozások és lokálisan elrendelt karanténok.

A Foxconn úgy számolt, hogy a fentiek miatt március végére tudja feltölteni kínai üzemeinek létszámát, ám a nemrégiben kiadott közlemény már arról szól, hogy ezt már most, nagyjából egy héttel korábban sikerült elérni. A bérgyártó ezért rengeteget is tett, hiszen például 55 ezer dolgozója mindegyikének biztosította, hogy teszteli őket koronavírusra, illetve általában is nagyon szigorú biztonsági intézkedések mellett indul újra a gyárakban a munka.

Cupertino örülhet

A hír különösen az Apple-nél okozhat némi örömöt ezekben a problémás hetekben. A Foxconn ugyanis elengedhetetlen partnere Cupertinónak az új iPhone-ok gyártásában. A tervek szerint a kínai egységek júliusban érhetik el a teljes "üzemi hőfokot", ami tökéletes időzítés arra, hogy a tervek szerint ősszel érkező új almás okostelefon-generáció megfelelő mennyiségben álljon majd rendelkezésre.

Ugyanakkor ezzel még nem oldódott meg minden az iPhone 12 körül. A már említett utazási korlátozások például megnehezíthetik az Apple mérnökeinek az életét. Ezeknek a szakembereknek ugyanis muszáj lesz eljutnia az üzemekbe, hogy személyesen felügyeljék a gyártási folyamatot. Ettől és a járvány okozta globális bizonytalanságtól függetlenül az Apple-nél a hírek szerint egyelőre tartják a menetrendet, és a szokásos őszi debütálásra készülnek.

Piaci hírek

Aki unatkozik otthon, segíthet pingvineket vagy galaxisokat figyelni

Ha valaki értelmes elfoglaltságot keres a koronavírus-járvány miatti szobafogságban, érdemes lehet körülnéznie a közösségi tudományos projektek között.
 
A magyar informatikai biztonsági piacon húsz éve meghatározó Balasys bejelentette, hogy 2020. márciusától az IT menedzsment piac globális gyártójaként ismert Quest portfóliójának disztribútora lett. Így, a One Identity mellett, már a Quest teljes termékpalettáját is értéknövelt disztribútorként és megoldásszállítóként képviseli.

a melléklet támogatója a Balasys

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.