Piaci hírek

Egyre kevésbé férnek hozzá az MI-fejlesztők a létfontosságú adatokhoz

A tartalomszolgáltatók sorra vezetik be a korlátozásokat az általuk közölt anyagok felhasználására, miközben a mesterséges intelligencia egyre többet követelne magának.
 
Utazunk, és ilyenkor rejtélyes okokból az akkuk is gyorsabban merülnek
Forintos ötletek windowsos laptopokhoz, hogy tovább kitartson az áramforrástól távol használt gép.
Nem lesz semmi a Google 23 milliárd dolláros felvásárlásából
Úgy tűnik, túlságosan nehéz lenne átvinni a szabályozó hatóságokon a keresőóriás történetének legnagyobb értékű akvizícióját. A kiszemelt biztonsági startup így inkább a saját útját járja.
Mégsem hajítják ki a külső sütiket a Chrome-ból
A Google böngészőjét eredetileg 2022-re akarták megtisztítani az online hirdetési piac egyik alapvető eszközétől, ám addig csúszott a projekt, hogy végül semmi nem lesz belőle.
Nincs nehéz dolguk a felvételiztetőknek, hogy kiszűrjék a ChatGPT-s ügyeskedést
Növekszik az MI-vel íratott állásjelentkezések száma, ami nehezíti a felvételi folyamatot, és egyre biztosabb receptje elutasításnak is. A szakértők szerint a pályázóknak érdemesebb szerkesztőként támaszkodni a mesterséges intelligenciára.
Kínában sem megy simán a robotaxik bevezetése
Az önvezető konkurencia megjelenését meglehetősen rossz néven veszik az érintett területeken dolgozó taxisok.
A nagy felhőszolgáltatók pénzt látnak a VMware/Broadcom stratégiaváltásában
A Microsoft, az Oracle és a Google is jelentkezett olyan csomagokkal, melyek a VMware "broadcomosított" licencelését használják ki.
Új néven hódítaná meg a világot a Yandex európai maradéka
A régi-új vezérigazgató szerint a cég egy startupra hasonlít, bár elég szokatlan, amikor egy startup 2,5 milliárd dolláros tőkével indul útnak.
Lassulva nőhetnek az idei IKT-költések a Gartner szerint
A piackutató legfrissebb táblázatában szinte minden szám lényegesen mást mutat, mint ami a legutóbb áprilisban kiadott hasonló jelentésben szerepelt.
Ne költsünk annyit a felhőre!
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.
Óriás humanoid robotot állítanak munkába a japán vasútnál
Az új eszköz számos veszélyes karbantartási feladatot lesz képes elvégezni, az irányítását pedig biztonságos módon, a távolból végzik majd a kezelői.
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.