Hamarosan elindulhat a videómegosztó gyerekekre optimalizált kiadása.

Ha gyerek van a családban, akkor a táblagép, vagy mobil előtt YouTube-ozó kiskorú képe valószínűleg mindennapos. Noha a szolgáltató szigorúan ellenőrzi a feltöltött anyagokat és egy gyerek elméletileg nem találkozhat nem neki való tartalommal, a gyakorlatban ez nem így van és csak szerencse kérdése, hogy mibe fut bele böngészés közben.

Igény az volna rá

A szülők évek óta kérik a videómegosztó vezetőségétől, hogy valamilyen módon tegyék biztonságossá a szolgáltatást a gyerekek számára, így erre válaszul hamarosan érkezik a YouTube Kids. Az alkalmazás több szinten is igyekszik kedvezni a 13 év alatti korosztálynak, ami egyrészt a menü kialakításában, másrészt az ott elérhető tartalmakban nyilvánul meg. Az app egyszerű, könnyen átlátható, méretes, színes csempékből álló főmenüt kap, ahol el lehet kezdeni a keresést, vagy elérhetőek a kifejezetten gyerekeknek gyártott műsorok.

A cég egyik képviselője az USA Today-nek adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a YouTube látogatószáma évről évre, 50 százalékkal nő, a családoknak szánt csatornák látogatottsága azonban ennél sokkal nagyobb ütemű, 200 százalékos növekedést produkál. Shimrit Ben-Yair, az alkalmazás termékmenedzsere szerint hatalmas a nyomás a szülők részéről az ügyben, hogy a YouTube megbízhatóbb, biztonságosabb felület legyen a gyerekek számára, amit több funkció is igyekszik biztosítani.

Az egyik a kereséssel függ össze: ha a gyermek egy előre meghatározott, nem kívánatos keresőszót használ, az app annyit reagál, hogy próbálkozz valami mással. Ezzel a megoldással, (illetve a célzottan gyerekeknek készített műsorokkal) a YouTube egy szűrt, a gyermekek korának megfelelő videókat tálal a gyerekek elé. A másik funkcióért valószínűleg sok szülő lesz hálás: az alkalmazásban beállítható, hogy egy alkalommal mennyi ideig nézhetők a videók, amivel valószínűleg sok családi veszekedés, és konfliktus megelőzhető lesz. Amint a megadott idő lejárt, az alkalmazás zárolja magát és azt csak egy jelszóval lehet feloldani.

Android only

Az eddigi információk arra utalnak, hogy az eleinte kizárólag az Egyesül Államokban elérhető alkalmazás alkalmazás február 23-án indul. Az app jellegéből fakadóan (jogosultságok, időzár) a YouTube Kids biztosan csak androidos táblagépekre és mobilokra lesz elérhető.

Piaci hírek

A fagyi visszanyalt: a titkosított telefonok buktatták le a bűnözőket

Az európai hatóságok valós időben figyelték őket, majd a közelmúltban akcióba léptek: több tonna kábítószert és 80 millió eurónyi készpénzt foglaltak le.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.